Tips på god och lättlagad mat...|Allt mellan himmel och jord|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Tips på god och lättlagad mat...
Adam
Member
Medlem
Forum Posts: 5104
Member Since:
March 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1
May 30, 2006 - 4:35 pm
sp_Permalink sp_Print

Topicen borde kanske vara "...god och snabblagad..." då jag inte är så intresserad av att laga mat.

Vill alltså ha tips på enkla men goda rätter ni brukar laga. Pyttipanna och ägg, köttbullar och makaroner samt fiskpinnar i all ära men jag vill testa nya grejer...

Vad åt du igår? Vad är din favoriträtt? Vad gör du när du har bråttom?

Tack på förhand!

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1046000
May 30, 2006 - 4:39 pm
sp_Permalink sp_Print

Varma mackor är enkelt att göra och man kan variera mycket.

beta
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1736
Member Since:
January 13, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046001
May 30, 2006 - 4:39 pm
sp_Permalink sp_Print

pastasallad med kycklingfilé, snabbt, billigt och gott. Grönsaker tar man som man vill, lika så dressing.

Avatar
Death On Wings
Member
Medlem
Forum Posts: 5938
Member Since:
December 31, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1046004
May 30, 2006 - 4:41 pm
sp_Permalink sp_Print

Hamburager tycker jag är en suveränt och det går riktigt snabbt oxå.

Scan har 90 eller 120g hambrugare i en svart plastförpackning som jag själv köper på ica.

Sen lite brukar jag ha färdigskuren cheddarost ( varje skiva ligga i en liten plast liknande påse )

Lite tomat och sallad är inte fel att ha på oxå och lite ketchup eller dressing.

Eftersom osten är så "kletig" från början så smälter den direkt den kommer på det varma köttet och smaken är suverän 😀 Tror jag kan leva på sådana burgare.

Adam
Member
Medlem
Forum Posts: 5104
Member Since:
March 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046005
May 30, 2006 - 4:42 pm
sp_Permalink sp_Print

Varma mackor är fint... Tack! Förslag på innehåll?

beta; Kycklingfilé? Färsk kyckling eller tillagar du den i ugn på något vis?

Dehman
Member
Medlem
Forum Posts: 7340
Member Since:
March 10, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1046008
May 30, 2006 - 4:45 pm
sp_Permalink sp_Print

Spagetti & Köttfärs med pastasås i köttfärsen är riktigt mumsigt.

holetaker
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 579
Member Since:
August 11, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1046011
May 30, 2006 - 4:56 pm
sp_Permalink sp_Print

Marinera laxfile i lite citronsaft, med krossade enbär, salt och peppar.
Blanda hackad timjan med cremefraiche, lite salt och peppar.
Stek laxfilen några minuter på varje sida.
Servera med timjansåsen, pressad potatis och lite sallad.
Förutom tiden att skala och koka potatis, så tar detta max 20 minuter och är kalasgott.

beta
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1736
Member Since:
January 13, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046013
May 30, 2006 - 5:00 pm
sp_Permalink sp_Print

Adam wrote:
beta; Kycklingfilé? Färsk kyckling eller tillagar du den i ugn på något vis?

Tillagad är en fördel. Skär dom i tärningar och steker dom med slat, svartpeppar och citronkrydda. Tar inte mer än ett par minuter att steka. Lite jobbigare då att skära dom i tärningar men det går rätt fort det med. Se bara till att skära kycklingen efter du fixat grönsakerna eller glöm inte bort att diska av skärbrädan efter du skurit kycklingfilén så du inte får salmonela (stavning?)

Adam
Member
Medlem
Forum Posts: 5104
Member Since:
March 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046014
May 30, 2006 - 5:00 pm
sp_Permalink sp_Print

DOW: Hungrig som man är låter det kanon...!
Spagetti är ju smidigt... Kan man kanske få ett mer ingående recept på din köttfärssås?

Lax är ju också gott som attan... Även om ditt recept verkar innehålla alldeles för många moment för att jag ska lyckas med alla... :-S

Marcan-
Member
Medlem
Forum Posts: 3747
Member Since:
April 14, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1046017
May 30, 2006 - 5:05 pm
sp_Permalink sp_Print

Korvstroganiff är inte speciellt svårt. Tar max en kvart och du kan ha i vad tusan du vill. 😀

Fredrik Håkansson
Member
Medlem
Forum Posts: 8296
Member Since:
August 20, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1046018
May 30, 2006 - 5:12 pm
sp_Permalink sp_Print

Adam wrote: Varma mackor är fint... Tack! Förslag på innehåll?

Skinka/ost, svampstuvning, sådana crabsticks...

Lehto
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1158
Member Since:
January 22, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
1046025
May 30, 2006 - 5:31 pm
sp_Permalink sp_Print

Tacos!!! FTW!!

Käkar jag så fort jag får chansen att gö käk hemma, och då gör jag åt 5 pers, och tar inte lång tid.
Hakka gurka, tomat, isbergs sallad, river ost, en burk majs, dressing, sedan gör man köttfärs (i med det i pannan lite vatten och taco krydd påsen sedan stek tills röda färgen e borta, Easy As Dell 🙂

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046028
May 30, 2006 - 5:44 pm
sp_Permalink sp_Print

Kycklingfiléer, doppa dom i ägg och ströbröd. Stek. Ät med ris och någon kryddig sås. Ströbrödet kan enkelt blandas ut med kryddor efter smak som kurry, vitlök, cayennepeppar eller något annat.
En god sås till det är aldrig fel, gärna med lite krydda i självklart. Till det dricker man givetvis ett glas öl. 😉

//Andreas

Adam
Member
Medlem
Forum Posts: 5104
Member Since:
March 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046035
May 30, 2006 - 6:19 pm
sp_Permalink sp_Print

Mycket gott här ju... Delph1, nån sås på rak arm?

Tacos är jobbigt men gott...

Nosferatu
Nu vet jag hur man gör inlägg!
Medlem
Forum Posts: 43
Member Since:
November 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1046040
May 30, 2006 - 6:42 pm
sp_Permalink sp_Print

lövbiff + klyftpotatis + bearnesås = gott

Avatar
Jonas Klar
Member
Medlem
Forum Posts: 15897
Member Since:
February 12, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046059
May 30, 2006 - 7:42 pm
sp_Permalink sp_Print

Fläskfilé + Spaghetti. Mycket enklare blir det inte. Bara att skiva fläskfilén och när den ser färdigstekt ut låter man den puttra lite i matlagningsgrädde. Tar inte längre än att spaghettin kokar.

Annars har vi tortellini (fylld), koka skiten, stek lite paprika till, när paprikan börjar bli lite för färgad dränker du den i grädde, låter puttra, slänger i tortellinin i stekpannan, låter puttra lite tillsammans med paprikan, sen är det bara att slänga på tallriken och nafsa i sig.

I princip det enda jag brukar laga mat, då det inte händer så ofta. 🙂

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046062
May 30, 2006 - 7:56 pm
sp_Permalink sp_Print

Adam wrote: Mycket gott här ju... Delph1, nån sås på rak arm?

Tacos är jobbigt men gott...

Thai-liknande saker brukar fungera bra 🙂

Crepes är ju en höjdare annars. Man kan ju fuska lite och bara göra pannkakor som sedan lindar in lite räkröra eller annat gott i och sen river lite ost över och in i ugnen.

//Andreas

Challeman
Nu vet jag hur man gör inlägg!
Medlem
Forum Posts: 33
Member Since:
October 3, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046069
May 30, 2006 - 8:37 pm
sp_Permalink sp_Print

Smidigast någonsin (i relation till hur gott det är)

Dela 2 kycklingfiléer i lagom stora bitar. Salta, peppra. Bryn.
Släng i paprika i ganska stora bitar. (ca 2-3st)
Häll över ICAs finkrossade tomater med basilika (500ml)
Låt koka i 5min

Servera med tagliatelle

MrWeizel
Member
Medlem
Forum Posts: 4639
Member Since:
January 28, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1046078
May 30, 2006 - 8:58 pm
sp_Permalink sp_Print

Delphi1, hur gör man annars crepes? 🙂

Jag brukar köra min standard-pastasås annars.

Strimla kassler och hacka lök. Stek löken och i med kasslern när löken fått färg. Stek så länge du tycker det behövs. Strö över ca en matsked mjöl och rör runt ordentligt. Slå på mjölk direkt. Låt det koka så att det tjocknar till. Tillsätt chilisås efter smak. Häll i en förpackning Kelda Tomat/Basilikasås. Låt puttra lite till. Ta i strimlade soltorkade tomater och eventuellt sötsur sås. Klart, servera med pasta 🙂

(Blev kanske lite långt, med tanke på din ambitionsnivå, men gott är det!)

Spannen
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 505
Member Since:
November 4, 2001
sp_UserOfflineSmall Offline
1046084
May 30, 2006 - 9:07 pm
sp_Permalink sp_Print

Taco-paj är sjukt gott. sök på ica, finns recept där

Annars:
*brunabönor + stekt fläsk
*blodkorv med lingonsylt och rivna morötter
*pasta med stekta champinjoner, paprika, blandat med pesto
*fläskpannkaka i ugn
* "Bästa kompisens nudelsoppa" (googla, ruskigt god är den 😉 )

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 1030
Currently Online:
Guest(s) 318
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL