Misstänkt defekt skärm, alternativt andra defekter, svårstartad, hjälp! | Generella frågor | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Misstänkt defekt skärm, alternativt andra defekter, svårstartad, hjälp!
This topic is locked
Micke_5
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 3
Member Since:
december 24, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1
mars 24, 2015 - 9:56 f m
sp_Permalink sp_Print

Köpte en ny skärm i dagarna, en Samsung 4k TN skärm. Den billigaste jag kunde hitta, men hade också bland de bästa betygen/recensionerna bland liknande skärmar.

Sen jag fick hem den har det bara varit problem dock. Det första var att stativet var snett och jag fick själv mecka upp det också skruva åt skruvar och justera så det blev rakt.

Men det var ju det lila problemet, efter någon dags testning och byta mellan min nya och min gamla skärm för att jämföra input-lag började plötsligt båda skärmarna sluta svara. Jag köpte en ny dp-kabel och så funkade det igen. Innan det hade jag fått min gamla skärm att funka då och då nbbär jag bytta portar och startade om hit och dit. Men med nya kabeln funkade allt bra. Tills på kvällen då hela datorn stängde av sig själv efter jag ändrat mina grafikkort till bios 1 med mer ström.

Nätaggregatet av märket Corsair fick en röd lampa och datorn fastnade i en loop där den försökte starta men ledlamporna bara hann lysa till innan den stängde av dig igen för att automatiskt prova igen någon sekund senare. Den gången löste det sig med att jag kopplade isär skärmen och datorn, tänkte det drog för mycket ström från jacket, har 1500w agg också två 7990:or. Det fungerade så tills i morse, samma konstiga ”auto-sekunds-försöks-start” och denna gången (jag skriver på datorn nu) löste jag det med att koppla ur skärmen från datorn och då startade den, sen kunde jag koppla i skärmen igen och det funkar nu.

Det är den nya 4k-skärmen jag har i nu och jag misstänker ju att det är nått fel på den, men är inte helt hundra. Hade liknande problem ibörjan när jag byggde denna dator, hade varken denna skärm eller detta nätaggregat då, men köpte en dp-sladd istället för min gamla dvi-kabel som jag trodde hade blivit skadad. Dvi-sladden funkade på min gamla dator bara några dagar innan jag byggde denna.

Ja, vad tror ni? Någon som får ut nått vett ur detta? Jag är inget proffs, har bara skruvat med datorer i ett par år nu. Om jag gogglar på detta med startproblemet säger de flesta att de ska göra en ”RMA” från Corsair men jag undviker det gärna. Tänker mig att skärmen kan vara defekt eller i värsta fall moderkortet då jag hade problem i början också? Hade dock då också ett Corsair AX agg fast med 760w. Kanske något som inte går ihop med den serien? Nej, jag fattar inte hur jag ska gå vidare här, hjälp mig!

(Ursäktar eventuella felstavnignar, min rättstavning verkar vara inställd på engelska och jag orkar inte läsa igenom det supernoga…)

Mvh, Micke.

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1296879
mars 24, 2015 - 3:21 e m
sp_Permalink sp_Print

Jag hade gått tillbaka till den gamla skärmen i några dagar för att vara 100% säker på att det är skärmen som orsakar dina problem. Om det är så, skulle jag testa skärmen i en annan dator. Om felet flyttra sig till den dator så är det ju bara att göra en RMA.

Micke_5
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 3
Member Since:
december 24, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1296920
mars 31, 2015 - 4:00 e m
sp_Permalink sp_Print

-Tjalve-;1297145 wrote: Jag hade gått tillbaka till den gamla skärmen i några dagar för att vara 100% säker på att det är skärmen som orsakar dina problem. Om det är så, skulle jag testa skärmen i en annan dator. Om felet flyttra sig till den dator så är det ju bara att göra en RMA.

Jag provade den ”nya” skärmen på min andra dator och den funakde där. Lämnade ändå tillbaka den av andra anledningar och köpte en ny, och den ”ny nya” har samma problem. Jag lyckades starta datorn utan sladden i, sen sätta i den och det funkar ändå. Vad är det för fel? Funderar på att installera nya drivrutiner till grafikkortet nu medan den ändå är igång skärmen, tror du det funkar?

Micke_5
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 3
Member Since:
december 24, 2013
sp_UserOfflineSmall Offline
1296944
april 4, 2015 - 1:14 e m
sp_Permalink sp_Print

Jag löste problemet delvis med att skrota kabeln, det var en kabel som skickade signaler baklänges mot vad jag behövde. Kjell & Company hade skrivit: Mini Displayport till Displayport. Precis vad jag behövde, men tydligen var det en: Dipslayport till Mini Displayport. Skärmen skickade ström till datorn och hindrade den från att starta. Så akta er för att tro allt ni läser på den sidan.

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
83 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

AnthonyimamiHC AnthonyimamiHC

RebeccabipYJ RebeccabipYJ

HumanSert HumanSert

AshleyCeanyJN AshleyCeanyJN

RobertCapYX RobertCapYX

MichaelZonZR MichaelZonZR

Brandonvom

staletsatf staletsatf

BradleyJewZQ BradleyJewZQ

autogruxusKJ autogruxusKJ

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 78407

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL