Apple iPad vidgar vyerna för tabletmarknaden|Page 2|Arkiverade nyheter|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Apple iPad vidgar vyerna för tabletmarknaden
Avatar
Anton Karmehed
Admin
Forum Posts: 8376
Member Since:
December 24, 2000
sp_UserOfflineSmall Offline
1242291
January 28, 2010 - 9:59 am
sp_Permalink sp_Print

Ja det är helt rätt iPhone har precis fått VoIP-blockeringen lyft nu. Jag hade fått för mig att det var på G men inte klart.

Det borde ju öppna upp för VoIP på iPad också ja. Skumt att man inte tryckt in en kamera för videosamtal bara.

Avatar
Jonas Klar
Member
Medlem
Forum Posts: 15897
Member Since:
February 12, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1242295
January 28, 2010 - 10:56 am
sp_Permalink sp_Print

Bara jag som ser likheten med SAAB? Man uppfinner dyra lösningar på problem som inte finns och har en hårdnackad kult efter sig som inte förstår bättre?

Jonatan Hertzberg
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1706
Member Since:
December 11, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
1242302
January 28, 2010 - 12:53 pm
sp_Permalink sp_Print

Mean Machine wrote: Bara jag som ser likheten med SAAB? Man uppfinner dyra lösningar på problem som inte finns och har en hårdnackad kult efter sig som inte förstår bättre?

:roflmao:

Avatar
Andreas Galistel
Member
Medlem
Forum Posts: 16287
Member Since:
November 27, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1242317
January 28, 2010 - 5:26 pm
sp_Permalink sp_Print

:)R Fortfarande roligt 😀

Balor wrote: Det är ingen ersättare till en riktig dator, men däremot så kan det vara en ersättare till en netbook. Frågan är bara hur nyttig denna pryl egentligen är? Marknaden överöses med nya produkter, som till exempel E-book läsare, tablets, nettops, skärmar med inbyggda datorer, tangentbord med inbyggd dator och netbooks.

För att inte ens tala om alla smartphones som ska fungera som en telefon och dator. Många av dessa produkter saknar någon riktig nytta. Vi måste ställa oss frågan om denna produkt är något som vi egentligen behöver? Jag tror att de flesta hade varit övertygade om att så inte är fallet. Ett annat exempel är ju alla nya operativsystem till mobiltelefoner!

Jag tror att många av dessa nya produkter kommer att försvinna. Det går inte att skapa en standard för bruk när det finns tio olika datorer och tio olika operativsystem för mobiltelefoner. En förutsättning för lönsamhet är ju också att företagen specialiserar sig för att kunna sälja större volymer. Det går ju inte att skapa lönsamhet genom att varje företag lägger stora pengar på att skapa olika operativsystem och sälja ett stort antal olika produkter i små volymer.

Quoted for truth.

//Andreas

Laglorden
Member
Medlem
Forum Posts: 2243
Member Since:
August 7, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1242333
January 28, 2010 - 8:23 pm
sp_Permalink sp_Print

Jag fattar inte faktiskt, men jag brukar inte förstå mig på Apples genialitet och de brukar ju sälja som f-n ändå...

Det känns lite som man ser ett av problem direkt när man kollar på introduktionen, just att man har en stol där. Man ska liksom hålla den med en hand och pluppa runt med fingrarna på den eller så får man blåsa upp sin bärbara länsstol och sätta sig i den för att göra nåt riktigt. Ingen skillnad från en netbook iofs, men, nej, jag vet inte. Känns som det kommer bli väldigt obekvämt hålla en fet stor platta i handen sådär, undrar hur många som kommer "ooops"as i backen.

Apple har aldrig varit särskilt innovativa, bara packat om saker i ett snyggare skal och sälja skiten så dyrt så alla tycker det är bra bara därför 😉

Multitasking, ja, det har Apple aldrig förstått vitsen med, säger jag som hållt på med Amigan när Macintosh original fanns.

VARFÖR, är en rolig fråga. Skulle det kosta för mycket minne? Tja, lite, men sånt kan man ju paga ut och varför skulle inte två stycken skitsmå appar få plats, men en jättemongostor få köra, isf kunde man ju sätta nån gemensam gräns?

Eller är det prestandan i själva minnesaddresseringen? Men alla moderna cpuer har väl mmu på sig? Även cortex A9? *kollar* jo, självklart. Känns konstigt då man inte vill använda den.

Det KAN ha med att göra hur OS/X (och derivat) är uppbyggd? Jag såg nån test där det var SJUKT dålig på process-switchning (typ 100 ggr långsammare...) än andra operativsystem och det förklarade man med att den är uppbyggd med i microkernel, vilket ger porteringsfördelar, men också gör att saker som process-switching görs UTANför kernelspace i "userland"... Kan det vara så att det funkar hjälpligt på moderna macar pga de hårdvarasaker som Intel byggt in för virtualisering, men eftersom såna saker inte finns i ARM-grunksen de utgår från så skulle multitasking visa iPhone & iPad i en extremt dålig dager så man undviker det pga det?

Finns ingen mac som kör på chip utan VT-x väl? hmm... Ah, jag bara spankulerar...

Ja, förövrigt låter det som en dambinda. "För de dagar när du behöver känna dig extra säker" 😀

Edit: hittade denna från juli 2006...

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 46
Currently Browsing this Page:
2 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL