August 22, 2005
Först och främst vill jag passa på att välkomna en nya kraft här på NordicHardware, detta i form av vår nya moddningsskribent Richard "DexiL" Haaga.
Flera av er kanske känner igen Richard från vårt galleri där han ligger i toppen med sitt Dragothica-chassi. Vi är glada att meddela att Richard nu är en del av vår redaktion på NH där han kommer bidra med allt från artiklar/guider till recensioner inom datormoddning.
Richards första alster är en guide som behandlar ett effektfullt, men ganska odokumenterat moddningsverktyg, nämligen gravyr.
Richards Project-Dragothica är ett chassi som bland annat pryds av ett flertal gravyrer och Richard har i sin guide gjort en mycket utförlig beskrivning för ett av dessa "konstverk".
Guiden startar från val av redskap och vad man ska tänka på innan man börjar och går sedan igenom hela processen. Även färgläggning tittas det närmare på, något som kan användas för att ytterligare berika gravyren.
"Jag tänkte sammanställa en guide hur man går tillväga när man utför en gravyr och visa att det inte är så svårt som det kanske ser ut. Det är dock ett rätt jobbigt arbete och kräver en stadig hand.
Men låt det inte skrämma er! En vacker gravyr kan verkligen liva upp ett vanligt plexiglas."
[Image Can Not Be Found]
Läs hela Gravyrartikeln här.
September 17, 2001
Wohaa, underbar guide 😀
Sådant här vill jag definitivt se mer av. Man blir så jäkla sugen på att göra sådant här själv. Någon gång ska jag allt köpa mig en Dremel... eller varför inte önska sig en i julklapp :)?
Bra bilder måste jag säga. Du visade båda nödvändig utrustning och tillvägagångsätt på ett bra vis med den. Hjälper säkerligen till att räta ut en del frågetecken.
May 7, 2004
Jag måste bara säga tack till er för ni gillade artikeln. 🙂 Detta var min första artikel på NordicHardware och kan lova att det inte kommer bli min sista artikel.
Har ni frågor angående gravyrer så tveka inte att ställ dom! Jag ska göra så gott det går att svara på dom.
November 4, 2001
Vart jätte förvånad att du körde slipstenen för de större områdena.
Kör själv ett större stift fast håller samma djup som med det mindre, på så sätt får man ett klarare skär...
Jag föredrar det iaf...
Även använt mig av fräs-stiften, dem som är cylinderformade och haft djupbegränsare.. blir mycket snyggt skär men måste kylas annar bryts ljudet konstigt runt skäret iom värmen så fräsen går i plesit hela tiden och blir ruggigt varmt.
Föredrar dock slipstift på fri hand...
Finns en annan metod som är lite rolig (när man ändå leker), en liten grövre bit koppartråd som man kör i lödkolcen, viker nerkanten så det blur rund
(U <--- den formen)
här blir skäret klart men kan ma göra flera lager..
går man i snett mot sidan kan man skapa en grov linje och sedan skapa en linje ovanpå denna.
Tuff effekt men tar massor med tid hållder inte om man för större saker.
Går att ersätta denna metod med stift men inte lika kul =)
Sen att handdtaget till kolven blir skollhet ion att värmen stiger (håller ju kolven lodrät) bidrar inte till att det är skönt att jobba =)
En annan sak lite off men som jag pysslade med för jättelänge sedan när jag skulle göra ett kretskort i plexi var att värma koppartråd och pressa ner i plexit... testade inga figurer men borde fungera..
Plexi är skitkul att leka med...
Skönt meck!
1 Guest(s)