MSI Big Bang Fuzion väntar bara på drivrutiner från Lucid|Arkiverade nyheter|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
MSI Big Bang Fuzion väntar bara på drivrutiner från Lucid
Nyhet
Member
Medlem
Forum Posts: 10607
Member Since:
April 17, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1
November 6, 2009 - 8:18 am
sp_Permalink sp_Print

MSI fick stor uppmärksamhet när man tidigare i år avslöjade att man skulle lansera ett moderkort med Lucids Hydra grafikbrygga. Lucid Hydra gör det möjligt för konsumenter att para samman flera grafikkort, oberoende modeller eller tillverkare, för att bättra på renderingsprestandan i spel. Allt utan priopretära tekniker som SLI eller CrossFire. Nu har MSI lanserat de första korten i Big Bang-serien och då lös Lucid-modellen med sin frånvaro. Rykten påstod att Nvidia låg bakom det hela och att kortet kunde komma att skrotas, något nu väl insatta källor till NordicHardware dementerar.

MSI kommer att lansera två kort i sin Big Bang-serie där den första modellen Trinergy kommer att lanseras utan Lucid Hydra Engine 200 kretsen. Detta kort kommer med Nvidias NF200 krets vilket med sina extra PCI Express-banor bland annat ger stöd för Tri-SLI.


[Image Can Not Be Found]

Efter Trinergy kommer MSI att lansera sin andra modell, Big Bang Fuzion. Detta moderkort kommer alltså att vara utrustat med en Lucid Hydra Engine 200 krets och stödja parning av olika grafikkort. Big Bang Fuzion är planerat för lansering i december 2009 och anledningen till att kortet dröjer ska enligt våra källor vara drivrutinsproblem.

Men inte av den sorten som tidigare rykten gjort gällande där Nvidia anklagats för att ha strypt stödet för Lucid-kretsen i sina grafikkortsdrivrutiner. Det ska helt enkelt vara Lucid som finslipar sina drivrutiner för Microsofts nya operativsystem Windows 7 och att MSI tar det säkre före det osäkra med en senarelagd lansering.


[Image Can Not Be Found] Hur Lucid Hydra Engine arbetar med CPU och grafikkort

Nvidia har så vitt vi vet inte lagt sig i MSIs utveckling av moderkortet men vi ska nog samtidigt inte roppa hej förrän vi ser en officiell lansering. Men att ge sig på Lucid och MSI i ett så här pass sent skede låter inte bara konstigt utan även korkat, Nvidia behöver inte mer dålig publicitet.

Källa: NordicHardware

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 56
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL