April 17, 2005
NordicHardwares Datorbyggarskola släpptes i sin första modell den 16 juni 2001, nu knappt 5 år senare är det dags för datorbyggarskolan ,som länge var en av våra mest populära artiklar, att göra comeback. Den ursprungliga datorbyggarskolan försvann i samband med vårt designbyte i april 2004 och då den vid detta lag var ganska utdaterad kände vi att det inte var aktuellt att föra över datorbyggarskolan till den nya artikeldatabasen. Drygt två år senare har det så äntligen blivit dags att presentera den nya datorbyggarskolan som tagit grundkonceptet vi startade med för 5 år sedan och byggt ut detta på alla håll och kanter. 2006 års datorbyggarskola är inte bara ett verktyg för den som vill få hjälp med att bygga sin dator, steg för steg, vi går även igenom alla viktiga datorkomponenters funktion och kompabilitet. Kort och gott en massiv och heltäckande artikel som väger in på 33 fullsmäckade sidor.
Datorbyggarskolan modell 2006 är med andra ord betydligt mer än bara en byggskola men vi har för den delen inte lagt mindre tid på byggfasen. Mer detaljerad bilder än någonsin i högupplösta bildillustrationer och förklarande texter har kompletterats med flera demonstrationsvideos för dem viktigaste installationsfaserna. Mer eller mindre oavsett kunskapsnivå ska man kunna få ut något av NordicHardwares Datorbyggarskola och med kontinuerliga uppdateringar kommer även 2006 års datorbyggarskola hålla sig aktuell i många år framöver. Så vill du göra ditt datorbygge så smärtfritt som möjligt eller bara läsa lite mer om komponenterna i din dator är NHs Datorbyggarskola en bra början.
[Image Can Not Be Found]
Datorbyggarskolan är bara en av flera artiklar NH kommer publicera för att göra ägandet och användandet av din dator så lätt och positivt som möjligt. Det finns heller inget behov av att hålla reda på konstiga adresser, surfa in på DatorByggarSkolan.se och du kommer rätt direkt.
"På de följande sidorna kommer vi inte bara presentera alla olika komponenter i och i anknytning till din dator utan även hur du slutligen installerar komponenterna på ett säkert och effektivt sätt. Med hjälp av text, bilder och även filmklipp ska denna artikel räcka för alla som känner sig mogna att prova på sitt eget datorbygge."
March 5, 2002
Nice! Mycket snyggt :), http://www.datorbyggarskolan.se/ var ju häftigast nästan. 😉
December 29, 2004
Bra insiativ! Då får folk lära sig själva.
MEN, först så undrar jag varför det ploppar upp en inloggnings grejs hela tiden som undrar efter min inloggning till NH :S EDIT: den Alex_88_ menade.
Sen om man har extrembudget Intel är det idiotiskt att ta EE, finns Yonah som är betydligt bättre, D, M eller till och med Conroe, har man pengar är den inge svårt att få tag i. Ser inte någon anledning alls att skaffa någon annan netburts är D.
Sen störde jag mig lite på att mi visade en bild på zalmanblomman som om ni rekomenderade den, det är lite synd för har och kommer köpa den, och dom är inte speciellt bra och svin dyr.
Men det är bara små pettitesser, sen ett stor + för filmerna, även fast dom var av lite mysko kvalla
November 27, 2003
Inloggningsrutan ska inte dyka upp längre.
Angående Intel-budgetarna. Tja, det är ju desktop-plattformar vi pratar om, men visst kan jag instämma i det du säger. Får notera det inför nästa uppdatering.
Zalman-blomman är med som exempel där eftersom vi använt en liknande modell och det är en rätt populär sådan. Givetvis gäller det att kolla runt vad som gäller, men den är smidig även på så vis att den passar till så många plattformar. Får se vad som händer härnäst 😉
//Andreas
Som Andreas sagt ska det vara löst med inloggningen, något konstigt hände med vårt artikelscript.
hypno toad: Du har ett par poänger där men som sagt var Andreas har redan gett vår syn på det hela. Samtidigt ska datorbyggarskolan vara mer en guide och informationsskälla om vad som finns, inte direkt vad som är bäst av det som finns så att säga. Det är därför vi länkar till våra recensioner och forum för vidare utlåtande.
Angående filmerna så är de komprimerade 2-3 gånger plus att undertecknad insåg hur svårt det var att själva sköta både kamera och installation samtidigt. Det är mycket möjligt att det kommer nya filmklipp med bättre kvalité senare. 🙂
Tekniknörd som gillar att träna.
December 29, 2004
Okej @ svaren, då förljar jag med 🙂
ang att jag påpekade om gräsliga zalman blomman var mest att den verka fortf vara väldigt populär, även fast den varken är bra eller billig (svin dyr), det finns också billigare och bättre blommor (NorthQ).
Nog för att den var ett bra och känd kylare som exempel.
Om man ska vara petig 🙂
November 4, 2002
July 20, 2006
Utmärkt artikel!
Nu önskas en liknande artikel kring Överklockning, särskilt av modellen '6600 core 2 duo'.
Noobs som mig själv skulle vilja veta hur man med enkel luftkylning överklockar den besten, då eftersom conroe verkar, enligt den uppfattning jag fått, vara extremt klockningsbar.
2 Guest(s)