nVidia ger "svar på tal"|Arkiverade nyheter|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
nVidia ger "svar på tal"
Guest
Member
Medlem
Forum Posts: 9344
Member Since:
August 22, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1
May 24, 2003 - 12:16 am
sp_Permalink sp_Print

Nu när Futuremark har lanserat sina nya patch och en full rapport på nVidias alla oegentligheter i 3DMark03 kommer nVidia äntligen med lite svar på tal:

"Since Nvidia is not part of the Futuremark beta program (a program which costs of hundreds of thousands of dollars to participate in), we do not get a chance to work with Futuremark on writing the shaders like we would with a real applications developer. We don't know what they did, but it looks like they have intentionally tried to create a scenario that makes our products look bad."

Kanske inte det uttömmande svar vi hoppats på. Visst stämmer det att nVidia hoppade av Futuremark beta program, visst stämmer det att det kostar att delta. Men ingen tvingade nVidia att lämna och att ta betalt för sådana här "program" är inget nytt under solen precis.
I vilket fall är inget av detta en ursäkt för att fuska som jag ser det. Uppenbarligen vet de också ganska väl "what they did" eftersom de har spenderat en massa tid på att komma på avancerade sätt att kringå det de ogillade med testerna.

Som vi nämnde innan är ATi inte heller helt oskyldiga i sammanhanget. Som tur är var det dock bara frågan om en väldigt liten variation (knappt 2 %) av resultaten där så i det stora hela kan man fortfarande lita på testresultaten. Dock ser det ju ut som om ATi är minst lika skyldiga som nVidia när det kommer till själva fuskandet.
Vi har kontaktat nVidia angående 3DMark03 vid ett flertal tillfällen men har hittills inte fått ett svar. Idag kontaktade vi också ATi men förmodligen lär vi inte få ett svar där heller.

Om ni ursäktar den långa utläggningen tycker jag vidare att det är rent sagt förbannat idiotiskt av ATi att manipulera testresultaten när de uppenbarligen hade så lite att vinna på det. Inte minst är det också korkat just på grund av att de aktivt har informerat oss recensenter just om hur de misstänkte att nVidia fuskade.

Fy skäms på både nVidia och ATi. Även Trident har också fastnat med skägget i brevlådan med klumpiga "optimeringar" i 3DMark2001 nyligen.
Vi får hoppas att alla hart lärt sig en läxa en gång för alla. (Uppenbarligen går det lite slött eftersom tex. nVidia har återanvänt fusk som de använde i 3DMark2001, och blev påkomna med, nu i 03-versionen.)
ATi har knappast ett fläckfritt förflutet heller, många av er minns säkert "Quack"?

Frågan är vem som ska ta det första steget och göra det enda riktiga: be offentligt om ursäkt..

Läs om nVidia kommentar här.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 67
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL