WD avvaktar med SATA6Gbps och SSD för konsumentmarknaden|Arkiverade nyheter|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
WD avvaktar med SATA6Gbps och SSD för konsumentmarknaden
Nyhet
Member
Medlem
Forum Posts: 10607
Member Since:
April 17, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1
November 4, 2009 - 9:57 am
sp_Permalink sp_Print

Under ett pressmöte i veckan fick vi möjligheten att ställa lite frågor till hårddisktillverkaren Western Digital och givetvis ledde vi in ämnet på solid-state-enheter och även det nya lagringsgränssnittet SATA6Gbps. WD som tidigare i år köpte upp solid-state-tillverkaren SiliconSystems är redan aktiv på SSD-marknaden, men än så länge endast för företag och inte för vanliga konsumenter. Tyvärr väntas man inte ändra på detta förrän till 2011 då man inte ser någon volymförsäljning för solid-state-enheter på ett bra tag.

Just detta var något man återkom till flera gånger, att WD inte ger sig in på marknader där det inte finns några försäljningsvolymer att tala om. Man avvaktar tills marknaden blivit stor nog, i WDs mått, innan man ger sig in på allvar.

Med sin konsumentinriktade SSD-satsning lagd på is är det förståligt att man inte har några långt gångna planer för SATA 6Gbps standarden. Man hänvisade till de mediokra resultat som nyligen visats upp av huvudkonkurrenten Seagate där deras första SATA6Gbps modell, Barracuda XT, gjort allt annat än imponerat.


[Image Can Not Be Found]

WD verkar inte tycka att SATA6Gbps är något att bry sig om i dagsläget och även om detta ju faktiskt beror mer på hårddisktekniken än själva gränssnittet är slutsatsen ganska enkel, så länge man inte ger sig in på SSD-marknaden finns det ingen vits med SATA6Gbps.

WD verkar med andra ord ta det ganska kallt och även om vi har förståelse för företagets argument är frågan om inte 2011 känns lite väl sent för att sätta igång sin solid-state-satsning. Vi förmodar att inget är satt i sten riktigt ännu, men det kan ofta även vara bra att visa framfötterna även på mindre, men lovande, marknaden. Samtidigt som vi vet att man lägger både tid och resurser på just att utveckla sin solid-state-teknik.

I dagsläget är annars WD den hårddisktillverkare som går starkast på marknaden något man visade med sina senaste rekordsiffror ur sin tredje kvartalsrapport.

this
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1179
Member Since:
July 4, 2008
sp_UserOfflineSmall Offline
1236855
November 4, 2009 - 6:48 pm
sp_Permalink sp_Print

Nej jag hoppas verkligen att man lanserar något för konsumenterna tidigare än så. Annars kommer ju Intel, Samsung och Indilinix ha kommit ganska mycket längre, de kommer även ha mer erfarenhet. Men eftersom WD är ett så stort företag så tror jag inte det finns några hinder för att köpa upp teknik för att sedan tillverka under sitt eget namn. Sen borde de ju ha ganska stora resurser också, med tanke på SiliconDrive.

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 71
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL