[Datormus] Microsoft Wedge Touch | Medlemmarnas egna tester | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
[Datormus] Microsoft Wedge Touch
This topic is locked
Robin Larsson
Nu vet jag hur man gör inlägg!
Medlem
Forum Posts: 17
Member Since:
juni 1, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
1
maj 12, 2015 - 9:55 e m
sp_Permalink sp_Print

Kunde inte motstå den lille rackaren när den såldes ut på Inet för 99kr, var i behov av en ny mus vid detta tillfälle och passade på.

Microsoft Wedge Touch
[Bilden hittades inte] (Bild hämtad från Microsoft)

Installation och mjukvara. Musen är lätt att installera och att komma igång med men mjukvaran till är rena skräpet.

Detta är en enkel och liten trådlös mus som ansluter sig via Bluetooth, instruktionerna för att komma igång går på 3 korta steg och drivrutinerna hämtas automatiskt av Windows när enheten blivit ansluten.

För att konfigurera musen så görs det genom Microsoft Keyboard and Mouse center och alternativen är ytterst begränsade samt även inte helt fungerande.
Wedge Touch är täckt med ett rörelsekänsligt material ovanför musknapparna som används till vertikal och horisontal scrollning. Det är fullt möjligt att scrolla med ena fingret när det andra vidrör rörelseplattan vilket är gynnar ergonomin.
De möjliga inställningarna för Wedge Touch är enbart begränsade till scrollningen, finns ett kompatibelt läge för utvalda applikationer som scrollningen normalt inte fungerar på, dock gör denna funktion ingenting i slutändan. Stänger man även av antingen horisontal eller vertikal scrollning så påverkar det båda typerna.

Ergonomi. Passar klogreppsanvändare, smidig i rörelse dock jobbig att klicka med.

För en grov klogreppsanvändare som mig själv så är musen bekväm att använda. Den har en bra tyngd i sig för sin storlek och glider lätt över ytor. Lite tröga musknappar dock och bara ena musknappen kan vara nedtryckt åt gången. Rekommenderar att pröva musen innan beställning om den passar dig.

Byggkvalité. Känns välbyggd med lång batteritid, men känsligt inre.

Utsidan känns och ser bra ut, sidorna är av borstad plast för att ge en falsk aluminiumkänsla och toppen har ett softtouch liknande överdrag som samlar fingeravtryck dock är enkel att rengöra med mikrofiberduk. Batteritiden håller upp till 4 månader på en enstaka AA batteri, kört en månad utan något problem på den fronten.
Dock efter en månad så har enheten börjat glappa, tappat kontakten med batteriet som återställs efter ett par skakningar. Taskigt läge ifall man kör något onlinespel och det händer.

Prestanda: Låg latens, läser rörelser bra och påverkas knappt av WiFi. Problematiska knappar och dålig kompatibilitet med applikationer.

Musen används ihop med en Asus BT-400 bluetooth adapter från 1 meters avstånd, kört ett par rundor CSGO och känner att musen håller måttet för snabba spel som kräver reaktionsrörelser. Märker inte av någon fördröjning från varken rörelse eller knapptryck. Har även en trådlös router på plats ca 1 meter ifrån som levererar nät till två enheter i lägenheten och känner inte av att musen påverkas negativt utav det. Musknapparna sätter dock stopp i situationer där det krävs snabba tryck då ibland vägrar en av musknapparna att fungera, framförallt högerklick som jag misstänker har en mindre klickyta jämfört med vänsterklick.

För surfande fungerar musen utmärkt, använder den ihop med webbläsaren Opera och fungerar som den ska med Operas musrörelser samt scrollning av webbsidor.

I Windowsmiljön samt även många applikationer så fungerar inte scrollen som den ska vilket leder till en viss frustation, mer frustrerande är att kompatibelt läge från enhetens mjukvara inte fungerar över huvudtaget.

Sammanfattning
Microsoft Wedge Touch är en trevlig rackare för en endimensionell marknad, enkel att använda dock frustrerande på många andra områden.

För sitt fulla pris på ca 400kr är detta en katastrof till datormus med bristande mjukvarosupport och ojämn byggkvalité. För 99kr duger den som extern mus till bärbara datorer i mobilt bruk.

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
322 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

GermanVevy GermanVevy

ytaletkygf ytaletkygf

jtaletaoqg jtaletaoqg

AplusMotHQ AplusMotHQ

WileysitZI WileysitZI

ppu-pro_bewRG ppu-pro_bewRG

MichaeldalIL MichaeldalIL

WilliamWotQI WilliamWotQI

FuriousBraw FuriousBraw

UbvpwcgatKX UbvpwcgatKX

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 78407

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL