Comhem modem/router + egen router? | Nätverk / Internet | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Comhem modem/router + egen router?
This topic is locked
Golgo
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 13
Member Since:
oktober 13, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1
juli 12, 2010 - 8:17 e m
sp_Permalink sp_Print

Hej,
Ny kund hos Comhem och beställde Large 24/1. Fick till detta ett Cisco EPC2425 som jag nu vill koppla min egna trådlösa router till – en NETGEAR WNR3500L.
Jag vill alltså att min Netgear router skall sköta hemmanätverket medan Cisco-modemet bara skall agera modem.
Är detta möjligt? Vilka inställningar gäller isf?
Tack!

Avatar
Jonas Fallenius
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2669
Member Since:
oktober 16, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1252432
juli 13, 2010 - 7:29 f m
sp_Permalink sp_Print

På min netgear som jag fick av Comhem så var det bara att inaktivera NAT, så blev den som rent modem.

Avatar
Jimmy Åsén
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1809
Member Since:
januari 19, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1252441
juli 13, 2010 - 1:05 e m
sp_Permalink sp_Print

Vill minnas att det skall gå att stänga av NAT i EPC2425, dock tror jag inställningen kallas något annat.

//Jimmy

Golgo
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 13
Member Since:
oktober 13, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1252442
juli 13, 2010 - 1:12 e m
sp_Permalink sp_Print

Tackar för svar! Så om man då kan slå av NAT, är det samma sak som avaktiverad routerfunktion?
Vore ju strålande om det faktiskt gick.

Avatar
Jonas Fallenius
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2669
Member Since:
oktober 16, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1252445
juli 13, 2010 - 3:55 e m
sp_Permalink sp_Print

Yep, du kan läsa lite här: http://sv.wikipedia.org/wiki/N…..ranslation

Golgo
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 13
Member Since:
oktober 13, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1252462
juli 14, 2010 - 7:48 f m
sp_Permalink sp_Print

Blast! Går inte att stänga av NAT på Ciscon, kommer kanske i en fw senare i sommar.
”Löste” det dock genom att koppla in min egna router via ethernet->ethernetport så jag iaf har gigabitnät lokalt och Draft N i huset men tillsvidare får jag låta Ciscomaskinen sköta nätverket. Skall väl gå det med 😉

Avatar
Jonas Fallenius
Medlem
Medlem
Forum Posts: 2669
Member Since:
oktober 16, 2003
sp_UserOfflineSmall Offline
1252464
juli 14, 2010 - 8:25 f m
sp_Permalink sp_Print

Tänk på att stänga av DHCP servern på routern då, annars kan det bli konstiga fel…
Var även noga med att ha olika lokala ip-adresser på routern och modemet.

Golgo
It’s a first time for everybody
Medlem
Forum Posts: 13
Member Since:
oktober 13, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
1252476
juli 14, 2010 - 2:39 e m
sp_Permalink sp_Print

Japp, hittade en bra guide för detta 🙂
Om någon är intresserad: http://www.togaware.com/linux/…..outer.html

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
173 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

Kelli Gaskins

brastor bris

Immediate Momentum

diaphra

JuhaniHugo2 Juhani

JenniferMassey JenniferMassey

derine sominia

kancilbola

betterwound

Inspilar Medicament

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 78407

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL