D-Link DWR-923 --> Accespoint (TP-Link TL-WA901ND)) --> Enheter | Nätverk / Internet | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
D-Link DWR-923 --> Accespoint (TP-Link TL-WA901ND)) --> Enheter
This topic is locked
BonziBody
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
oktober 4, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1
november 8, 2012 - 3:20 e m
sp_Permalink sp_Print

Hej.
Har hållt på nu i flera timmar utan några framsteg.
Har lyckats få nätverk att fungera men får inte accespointen att leverera mera än nätverket.
Internet uteblir.

Jag het att min dlink har wifi, men den är så otroligt dålig, räcker inte 5-6m ned för en trapp, har då höjt den från 50% till 100% utan förbättring.

Har följt config från TP-Link både som reapeter och accespoint både ger bara nätverket och inget internet.

Manual har jag ingen till Dlink då telenor är lite överbeskyddande och har bara skickat med sin väldigt nedbantade.

Hoppas någon kan hjälpa mig.

Vill helst ha det.

Dlink –> kabel –> tplink –> wifi –> enheter.

Tack på förhand !

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284896
november 8, 2012 - 4:31 e m
sp_Permalink sp_Print

TPLink måste vara en egen router med eget nät om du ska ha den som accesspunkt.
Dvs
Nät1 – > Dlink -> Nät2 -> TPLink -Nät3

BonziBody
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
oktober 4, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284898
november 8, 2012 - 4:47 e m
sp_Permalink sp_Print

-Tjalve-;1285027 wrote: TPLink måste vara en egen router med eget nät om du ska ha den som accesspunkt.
Dvs
Nät1 – > Dlink -> Nät2 -> TPLink -Nät3

Hej.
Okey på det viset, men kör jag den på reapeter så blir mitt wifi starkare, men jag får hela tiden ”auktorisering problem” även fast jag har knappat in korrekt WPA/WEP =/

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284905
november 8, 2012 - 8:25 e m
sp_Permalink sp_Print

Men kan du inte bara göra 2 st nät då?
Ett heter 192.168.0.x och ett heter 192.168.1.x?

BonziBody
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
oktober 4, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284935
november 9, 2012 - 3:26 e m
sp_Permalink sp_Print

-Tjalve-;1285036 wrote: Men kan du inte bara göra 2 st nät då?
Ett heter 192.168.0.x och ett heter 192.168.1.x?

Har prövat det också, men lyckas connecta men får fortfarande ingen internetanslutning.
Detta med nätverk är inte mitt starkaste område.

Pröva först innan jag köpte tp-link att koppla in min DIR-635 Router i LAN-porten på DWR923, men lyckades ej där heller. Säkerligen något med inställningar, men är väldigt novice på detta.

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284938
november 9, 2012 - 4:48 e m
sp_Permalink sp_Print

Ok. Jag sitter på tuben nu men jag kan skriva en mer ingående förklaring lite senare kanske.

Men det du ska göra är att konfigurerat din TP link som en acessounkt och ställa in dess DHCP server att skicka dela adresser i 192.168.1.x nätet. Det förutsätter att din Dlink delar ut 192.168.0.x

Sen kopplar du en sladd från dlinkens LAN port till tömningens WAN port och ställer den på att ta emot adress från DHCP. Då borde all adressering och routing bli rätt och alla enheter i båda nöten kan prata med varandra.

BonziBody
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 134
Member Since:
oktober 4, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1284939
november 9, 2012 - 6:04 e m
sp_Permalink sp_Print

-Tjalve-;1285070 wrote: Ok. Jag sitter på tuben nu men jag kan skriva en mer ingående förklaring lite senare kanske.

Men det du ska göra är att konfigurerat din TP link som en acessounkt och ställa in dess DHCP server att skicka dela adresser i 192.168.1.x nätet. Det förutsätter att din Dlink delar ut 192.168.0.x

Sen kopplar du en sladd från dlinkens LAN port till tömningens WAN port och ställer den på att ta emot adress från DHCP. Då borde all adressering och routing bli rätt och alla enheter i båda nöten kan prata med varandra.

Har ställt in min modem/router dwr923 att den tilldelar ip, tplinken fick det och gick komma åt via webbläsare.

Därimot alla möjliga inställningarna jag än gör i TPlink, dynamic IP eller static, ingen gör att jag får internetanslutning på den tänkta ACCESPOINTEN.

Gustav Gager
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1492
Member Since:
januari 9, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
1285010
november 12, 2012 - 7:37 f m
sp_Permalink sp_Print

Ok. Men du för ett lokalt ip från dlinken på din TPlinks WAN port?

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
97 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

GeraldRuillFN GeraldRuillFN

RichardskaloXA RichardskaloXA

ScottDesDM ScottDesDM

RobertMairlFG RobertMairlFG

AlbertrapOI AlbertrapOI

AdolfoSluseUB AdolfoSluseUB

EnriqueFairmYZ EnriqueFairmYZ

RandallSoileTM RandallSoileTM

ArcosGowZN DownsGowZN

brian lopez

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 78407

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL