Hur bygger man ett nätverk med en webbserver + 2 klienter?|Nätverk / Internet|Forum|Nordichardware

Search
Forum Scope


Match



Forum Options



Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters
Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed sp_TopicIcon
Hur bygger man ett nätverk med en webbserver + 2 klienter?
jaff
Siktar mot toppen
Medlem
Forum Posts: 57
Member Since:
January 27, 2005
sp_UserOfflineSmall Offline
1
October 20, 2005 - 10:07 pm
sp_Permalink sp_Print

Jag utgår ifrån att jag behöver ett bredbandsmodem, router/switch/brandvägg (allting integrerat), en server med lämpligt operativsystem (med iis-tjänsten aktiv i mitt fall) samt 2 klienter.

Är nu nyfiken på hur jag lämpligast monterar ihop allting och främst var servern ska placeras i relation till routern och modemet för att maximera säkerheten utan att göra det problematiskt för folk som vill surfa på min hemsida. Jag vet dock att klienterna pluggas i routern/switchen.

1. Ska webbservern finnas mellan modemet och routern eller efter routern (dvs. som en nod i det lokala nätverket) eller kanske i någon slags DMZ?

2. Antag sedan att jag registrerar en domän som heter MyDomain.se. Hur ska jag få mina nätverkskomponenterna att förstå att när någon person skriver in http://www.MyDomain.se i sin webbläsare, då ska starsidan från min webbserver skickas iväg?

3. Hur kan jag vara säker på att det är just webbservern som kommer att svara på ett sådant anrop och ingen av klientdatorerna om dessa också kör iis? Jag vill ju inte att någon av klienterna ska skicka iväg några ej färdigutvecklade sidor på nätet.

4. Hur löses lämpligast DNS-inställningarna så att jag slipper rabbla ip-nummer för personer som skulle kunna tänkas vilja kika på min webbsida (hur kan jag göra det allmänt känt på nätet att http://www.MyDomain.se hör ihop med mitt ip-nummer?

5. Jag har här utgått ifrån att jag har en fast offentlig ip-adress. Undrar därför om allt detta också är möjligt att åstadkomma men en dynamisk ip-adress samt hur man i så fall gör det.

John_LZ
Kommer du hit ofta?
Medlem
Forum Posts: 1844
Member Since:
November 26, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
966780
October 21, 2005 - 6:32 am
sp_Permalink sp_Print

Det finns många på forumet som är bättre än mig på detta, men då du inte fått svar än så kan jag hjälpa till på vägen lite.

1: Modem - router - server

2: http://www.mydomain.com routas till din IP adress av DNS (Domain Name Server) då dessa har länken mellan URLen och din IP.

3: Du måste konfigurera din router så att den skickar inkommande anrop på port 80 till just webservern. Webservern får en intern IP adress av routerns DHCP när servern bootas upp. Så du routar inkommande till den IP adressen.

4: När du registrerar http://www.mydomain.com så ser det företaget till att informationen om http://www.mydomain.com och din IP registreras på DNS servrarna.

5: Ja det är möjligt att göra setta med dynamisk IP. Men då får du registrera din domain hos ett företag som håller koll på din IP. T ex http://www.no-ip.com eller http://www.dyndns.org. Med no-ip så installerar du ett litet program i datorn som kontinuerligt skickar information om din nuvarande IP.

Hoppas det hjälpte lite.

padda
Member
Medlem
Forum Posts: 2163
Member Since:
May 6, 2002
sp_UserOfflineSmall Offline
966783
October 21, 2005 - 6:41 am
sp_Permalink sp_Print

1) Efter routern, öppna/forwarda port 80 bara.

2) Regga på Loopia.se, sen loggar du bara in på Loopias DNS-system och väljer vilken IP-adress du vill peka domänen mot.

3) Du styr i din router/firewall vilken dator som svarar på vilken port genom att forwarda den aktuella porten till rätt dator på det lokala nätet.

4) Se punkt 2

5) Ja, Loopia stödjer dynamiska adresser, du behöver bara en liten klient som uppdaterar Loopia när du fått ny IP-adress.

edit: sheit, för långsam 😛

Forum Timezone: Europe/Stockholm
Most Users Ever Online: 694
Currently Online:
Guest(s) 32
Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)
Top Posters:
Andreas Galistel: 16287
Jonas Klar: 15897
ilg@dd: 10810
Nyhet: 10607
Mind: 10550
Ctrl: 10355
Gueno: 9881
Guest: 9344
Snorch: 8881
Callister: 8468
Newest Members:
PetrbonFU PetrbonFU
Karine Bembry
Dolores Mcdaniels
Anibal McLeish
Francisca Alt
Alfie Everhart
Lester Huitt
Orlando Jorgensen
Mikki Lundgren
Dakota Kozlowski
Forum Stats:
Groups: 11
Forums: 59
Topics: 146630
Posts: 1300967

 

Member Stats:
Guest Posters: 2
Members: 79425
Moderators: 0
Admins: 11
Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL