Exklusivt: Geforce RTX 2080 dyker upp hos svenska återförsäljare på måndag | Nyhetskommentarer | Forum

A A A

Please consider registering
Guest

Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Lost password?
The forums are currently locked and only available for read only access
sp_Feed
Topic Rating: 0 Topic Rating: 0 (0 röster) 
sp_TopicIcon
Exklusivt: Geforce RTX 2080 dyker upp hos svenska återförsäljare på måndag
This topic is locked
Avatar
Anton Karmehed
Admin
Forum Posts: 8376
Member Since:
december 24, 2000
sp_UserOfflineSmall Offline
1
augusti 16, 2018 - 5:26 e m
sp_Permalink sp_Print
0

Nvidia planerar en förhandsbokningskampanj hos Svenska återförsäljare för Geforce RTX 2080 och källor till NordicHardware bekräftar att kampanjen startar redan måndagen den 20 augusti.

Nvidia har förutom sin påskäggsfyllda teaservideo inte avslöjat några närmare detaljer kring nya konsumentflaggskeppet Geforce RTX 2080. Produktnamnet är däremot bekräftat och likaså Nvidias fokus på strålföljning (ray traycing) för att komma närmare fotorealistisk 3D-grafik renderad i realtid. Ett fokus som också fått Nvidia att byta produktprefix, från GTX till RTX, för första gången på 12 år.

Nu avslöjar säkra källor till NordicHardware att Nvidia planerar en lanseringskupp i samband med starten av spelmässan Gamescom. Spelmässan startar…

JB
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 131
Member Since:
mars 2, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
2
augusti 17, 2018 - 10:26 f m
sp_Permalink sp_Print
0

Jag har inte följt det så jättenoga, har därmed inte tillräcklig kunskap om vad Nvidia anklagas för. Men det man kan tycka är, att finns det mer än bara misstankar – mao bevis (har det gjorts någon anmälan, pågår det någon utredning?), då skulle det vara helt relevant att media skrev om det, istället för att bara meddela nyheter som företaget VILL att media skall skriva om. Kanske är det något som NHW kan tänka sig att göra?

Avatar
Anton Karmehed
Admin
Forum Posts: 8376
Member Since:
december 24, 2000
sp_UserOfflineSmall Offline
3
augusti 17, 2018 - 10:43 f m
sp_Permalink sp_Print
0

Sånt här är jättesvårt Nils och JB. Jag personligen har inte heller mycket till övers för Nvidias sätt att föra delar av sin verksamhet, det påverkar i allra högsta grad även oss i media (förutom att vi också är konsumenter). Skulle det dyka upp bevis och uppgifter som är negativa mot Nvidia postas givetvis sånt också, exempelvis om deras GPP som NHW givetvis rapporterade kring. Samtidigt är det en väldigt tunn linje att skriva saker som anklagar företag, de har lite större ekonomiska muskler än medier om man säger så. Så det gäller att ha hängsle, livrem och livförsäkring.. 😛
Detta gäller givetvis för alla företag där de flesta är rätt glada att klämma åt medier asap. Vilket man ur deras perspektiv såklart kan förstå då det även skrivs en massa skit till och från som säkert inte stämmer 100%.

morkul2
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 167
Member Since:
mars 6, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
4
augusti 17, 2018 - 11:48 f m
sp_Permalink sp_Print
0

FTC (Federal Trade Commission) har ju uträtt nVidia flera gånger över åran men kommer alltid till samma slutsats. Det finns ingenting olagligt i vad nVidia har gjort. De har par gånger pratat om dålig moral men det är ingenting olagligt och egentligen ingenting en konkurrensmyndighet ska bedöma.

Personligen tycker jag många reagerar lite väl hårt på vad företag gör ibland, då menar jag inget specifikt företag. De får kritik för att de är giriga och bara roffar åt sig. Men allt som oftast handlar det bara om att personerna inte förstår hur ett kapitalistiskt system fungerar. Vissa fall pekas även VD eller andra individuella personer ut istället för aktieägarna som faktisk är de som ställer kraven på ledande personer inom ett företag.

Det roliga i det hela är att man ofta hör samma personer sitta och kommentera när börsen rasar och deras egna investeringar minskar. Att själv direkt eller indirekt vara ägare av företag med skum moralisk kompass är en helt annan sak (Läs: Lundin Oil som halva Svenska folket är delägare i)

JB
Mina inlägg skrivs i binär kod
Medlem
Forum Posts: 131
Member Since:
mars 2, 2017
sp_UserOfflineSmall Offline
5
augusti 17, 2018 - 12:38 e m
sp_Permalink sp_Print
0
morkul2
Almost a full-blooded keyboard-warrior
Medlem
Forum Posts: 167
Member Since:
mars 6, 2016
sp_UserOfflineSmall Offline
6
augusti 17, 2018 - 7:03 e m
sp_Permalink sp_Print
0

Problemet är att i fall som EA så kan vi konsumenter rösta med plånboken. När företag så som Intel och nVidia så är vi konsumenter en så stor minoritet så det skulle inte spela någon roll om vi valde annorlunda

Åter igen kommer vi till kapitalism/företag som vill bara göra största möjliga vinst, de använder den bästa hårdvaran i sina system för tid är oftast betydligt dyrare än ny hårdvara. Det är också på dessa kunder som nVidia och Intel tjänar sina stora pengar.

Förhoppningsvis klara äntligen AMD av att ordentligt permittera den professionella marknaden med sina CPUs., grafikkort är de tyvärr allt för långt efter för tillfället.

This topic is locked
Forum Timezone: Europe/Stockholm

Most Users Ever Online: 694

Currently Online:
244 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Andreas Galistel: 16287

Jonas Klar: 15897

ilg@dd: 10810

Nyhet: 10607

Mind: 10550

Ctrl: 10355

Gueno: 9881

Guest: 9344

Snorch: 8881

Callister: 8468

Newest Members:

MeroflaOrnawHM MeroflaOrnawHM

EsbedokPT EsbedokPT

JohnnylagSP JohnnylagSP

RaymondscotsHU RaymondscotsHU

immibepoonownKD immibepoonownKD

HeathlepUU HeathlepUU

KeenanmayofJE KeenanmayofJE

ttaletztfx ttaletztfx

RNS50_lltetPF RNS50_lltetPF

WayneQUIESTD WayneQUIESTD

Forum Stats:

Groups: 11

Forums: 59

Topics: 146630

Posts: 1300967

 

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 78407

Moderators: 0

Admins: 11

Administrators: nordicadmin, Henrik Berntsson, Anton Karmehed, Carl Holmberg, Joel Oscarsson, Mikael Linnér, Mikael Schwartz, Andreas Paulsson, Nickebjrk, Mattias Pettersson, EmxL