September 2, 2001
August 2, 2001
http://java.sun.com/ är i princip allt som behövs tutorials + API dokumentatuion.
http://www.programmersheaven.com/ kan nog också innehålla en del matnyttiga länkar.
August 10, 2001
Du kan inte ha särskilt mycket aktivitet mellan öronen då gissar jag. hoho! API:t är enkelt och logiskt uppbyggt.
4 månader , ajajaj.
API:t använder man ju direkt om man ska använda java till lite mer komplicerade grejer än rena standard programkonstruktioner.
tsstss.
June 18, 2001
Ja, utan java APIn kommer man inte långt.
Mina kursböcker är bra. Computer Concepts with Java2 Essentials (2nd ed.) av Cay Horstmann för nybörjare, Object-Oriented Software Development using Java av Xiaoping Jia för lite mer avancerade saker.
Sedan har du dessa onlineböcker: http://www.cis.ksu.edu/~schmidt/CIS200/
http://java.sun.com/docs/books.....index.html
December 23, 2000
On 2001-11-06 22:54, danneMan wrote:
Du kan inte ha särskilt mycket aktivitet mellan öronen då gissar jag. hoho! API:t är enkelt och logiskt uppbyggt.4 månader , ajajaj.
API:t använder man ju direkt om man ska använda java till lite mer komplicerade grejer än rena standard programkonstruktioner.
tsstss.
Tyst nu plutten...! Jag sitter numera med 10 poäng Java och piskar din rumpa!
API läser jag enklare än morgontidningen, men den är fortfarande värdelös för nybörjare.
November 20, 2001
Jag håller inte alls med om att API-dokumentationen är värdelös för nybörjare. Har man aldrig programmerat förr så ser den nog lite avskräckande ut, men så fort man börjar få någon slags koll så är den ovärderlig.
Väldigt bra introguider till Java, såväl som tutorials i betydligt mer avancerade ämnen finns på http://www.javaprepare.com.
September 25, 2001
Jag läste en kortare kurs i java förut och då användes både Wronx Begining Java 2 av Ivor Horton och den där boken från studentlitteratur. Efter kursen konstaterade de flesta att wronxboken var betydligt bättre. De dom använde den från studentlitteratur tyckte för det mesta att den tog upp alldeles för lite för att man skulle få en tillräckligt bra grund att stå på för att sedan fortsätta med mer avancerade saker.
[ Detta Inlägg ändrades av: e|speedy den 2001-11-21 22:26 ]
August 10, 2001
Levi:
-----------
Tyst nu plutten...! Jag sitter numera med 10 poäng Java och piskar din rumpa!
API läser jag enklare än morgontidningen, men den är fortfarande värdelös för nybörjare.
-----------------------
Hoho! Försöker du imponera mig med dina 10 poäng i Java! *garv*
Tackar! Alltid trevligt med ett gott skratt!
Själv är man snart klar civilingengör i Datateknik från LiTH.
Jag vet hur billiga sånna där javakurser kan vara, prova lite abstrakt algebra och komplex analys så lovar jag vara imponerad!
[ Detta Inlägg ändrades av: danneMan den 2001-11-22 19:25 ]
October 20, 2001
kolla in på http://www.code.box.sk , där finns ju en massa sånt...
August 10, 2001
Ja, en del utveckling och datastrukturer blir det som du säger, hur mycket kan man välja själv. Dock läser man nästan allt roligt (dvs. dom egna valen av kurser) i slutet av utbildningen vilket kanske är lite synd.
I början är det mest matematik, men men, matte på högskolan är kul!
August 2, 2001
On 2001-12-02 20:37, danneMan wrote:
I början är det mest matematik, men men, matte på högskolan är kul!
I början var det väl kul men när man kommit upp i mellan 40-50 poäng matte så har jag börjat tröttna lite.
Framförallt matstat finns inget värre däremot numme är kul tänk att både få räkna och programmera samtidigt. Läste även en forts kurs i disk matte som inte var något vidare hette tillämpad kombinatorik men hela kursen var bara sats följt av bevis.
June 18, 2001
Okej. Jag försöker komma på skillnaden mellan data och IT på högskolan. Den enda skillnaden jag har märkt hittills är att vi läser mycket projektkurser, och jag antar ni läser mer hårdvara.
Matte är visserligen kul, men jag ser ändå inte fram emot analyskursen t.ex. Tur man bara har 30 poäng matte totalt. Bra för betygen alltså.
August 2, 2001
Det skiljer rätt mycket mellan de olika högskolorna. Civilingenjörer på KTH läser mycket kurser inrikatde mot mjukvaruutveckling. Endsat en fyrpoängs kurs i datateknik är obligatorisk även fast jag läst betydligt mer eftersom för att kunna skriva bra kod så måste man ju veta hur burken fungerar.
I mångas tycke är IT, Media, Bio och andra nya civilingenjörsutbildningar endast flashiga namn för att locka studenter. Dessa utbildningar fanns i ofta tidigare som inriktningar under elektro eller dataprogram som man läste i senare årskurser.
1 Guest(s)