FSP CMT510 - Utsida och design

CMT510 är FSPs första chassi-design som inkluderar tre sidor i härdat glas. Konceptet med härdat glas istället för plåtsidor är inget nytt på chassi marknaden men hur företagen väljer att fästa dessa skiljer sig åt ibland.

Direkt när vi packar upp chassit så möts vi av ett färgtema i svart vilket ger ett stilrent intryck.

I fronten sitter en svart-tonad glasruta utan några synliga fästpunkter vilket är ett snyggt designval och ger ett kvalitets intryck. Glasskivan går från topp till botten och har samma dimensioner som chassit vilket gör att framifrån syns inget annat än glasskivan.

På vänstersidan så hittar vi ännu en panel i härdat glas och även denna i samma dimensioner som chassit, denna panel är lite mindre tonad för att släppa igenom mer ljus och för att det skall gå att se komponenterna lättare. Denna panel sitter fast med fyra stycken synliga tumskruvar, två i toppen och två i botten.

Även högersidan är i härdat glas likt vänstersidan, men denna panel har en mörkare toning likt fronten vilket inte släpper igenom lika mycket ljus.

FSP har designat fötterna så att dessa har en liten skåra där sidopanelerna kan vila i vilket gör att glasskivan hålls bättre på plats när den skall skruvas av eller skruvas på plats. Resultatet av detta blir att du inte behöver tänka på att hålla hårt i glasskivan medans du skriver ur de två sista skruvarna.

I bakkant så möts vi av en standardlayout med nätaggregatet i botten och moderkortet ovanför det.

Toppen av CMT510 huserar ett utstansat mönster för att släppa igenom luft för fläkten som kan placeras här, tyvärr finns inget luftfilter eller liknande som kan täcka detta om ingen fläkt är installerad. I framkant så hittar vi även frontpanelen.

Vad vore ett chassi idag utan RGB-Belysning

Idag blir det bara svårare och svårare att hitta chassin utan någon form av RGB-belysning vare sig det är i form av fläktar eller LED-slingor. CMT510 är inget undantag och FSP har valt att trycka in fyra stycken 120 mm LED-fläktar.

Tittar vi närmare på flätarna som FSP valt att inkludera i chassit så är dessa av sorten där LED-lamporna sitter i en ring runt fläktbladen. Med hela 18 stycken LED-lampor så bildas en snygg ring i fläkten och lyser upp fläktbladen på ett snyggt sätt.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments