Fujitsu har presenterat tre nya serier av LED-skärmar där inte minst toppmodellerna i tillverkarens nya P-serie fångar vår uppmärksamhet. Baserade på högkvalitativa IPS-paneler och goda för 1 miljard olika färger är de tre stora bredbildsskärmarna även optimerade för miljön med extra strömsnåla arbetslägen.

Fujitsu P27T-6 IPS är flaggskeppet i familjen och kommer med riktigt trevliga specifikationer. Förutom en 27-tums IPS-panel kan man stoltsera med en upplösning på 2560 x 1440 pixlar samt ett kontrastförhållande på 20 000:1. Skärmen är även kapabel att visa 102% av NTSC färgskala, använder sig av en 12-bit intern färghantering samt stoltserar med 178 graders betraktningsvinklar. Responstiden ligger på 6ms (gtg) och ljusstyrkan på 350 cd/m2.

fuji

Bildskärmen ska sin storlek till trots dra så 0,0 watt vid avslaget läge samt har en dedikerad ECO-knapp för att snabbt och enkelt ställas i strömsparande läge. Något som tillsammans med en ljussensor – som anpassar skärmens ljusstyrka efter omgivningen – drar ner strömförbrukningen ytterligare.

Förutom en 4-portars USB-hubb har Fujitsu även försett skärmen med en drös bildanslutningar. Förutom en färsk DisplayPort-anslutning hittar vi dubbla HDMI, en DualLink DVI samt D-Sub ingång. Bildskärmen har en stilren vit design med ett vrid- och vändbart bordsstöd. Man har även lyckats trycka in två små 2 watts stereohögtalare samt ett hörlursuttag.

fuji2

Skärmen skeppas med tre års garanti men exakt vad prislappen ligger på är oklart. Den tidigare motsvarigheten med CCFL-belysning kostar idag drygt 7 300 kronor inklusive moms. Mer information och datablad kring Fujitsu P27T-6 IPS och tillverkarens övriga uppdaterade LED-modeller finns här nedan;

P27T-6 IPS: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-p27t-6-ips.pdf
P24W-6 IPS: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-p24w-6-ips.pdf

P23T-6 IPS: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-p23t-6-ips.pdf

B22W-6 LED: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-e22w-6-led-run.pdf

B22W-6 LED proGREEN: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-b22w-6-led-pro-green.pdf

B19-6 LED: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-b19-6-led.pdf

E22W-6 LED: https://globalsp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-display-e22w-6-led-run.pdf

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Imlal
Imlal
13 Årtal sedan

Bästa skärmnyheten jag sett på länge. 27″ är nog lite dyr för min del, men får hoppas att 24″ kommer till ett överkomligare pris.

//Jimmy