Under de senaste 10 åren så har det kommit och gått många olika sorters kylare och tekniker. Man har provat allt från vanliga luftkylare till kompressorkylningar. Men pga att de mer avancerade kylningssätten kostar mer samt medför andra problem som kondens så har kylarindustrin valt att vidareutveckla de hederliga luftkylarna.

Idag ska vi titta på fyra nya monsterkylare som alla är bygger på heatpipes och torndesignen som vi skrev om i vår förra kylarjämförelse. Även om de fyra kombatanterna är luftkylare har man tagit nya steg för att hålla temperaturen under kontroll. Vi har Cooler Masters V10 som kombinerar ny teknik med gammal genom att den bygger på heatpipes och torndesignen men den använder sig också av en peltier. Vi har också Noctua D14 samt Cogage Arrow som båda bygger på en 2-delad torndesign där kylaren helt enkelt består av 2st torn med fläktar på för att leda bort värmen. Sen har vi även efterföljaren på Thermalrights succekylare som vi också testade i förra recensionen, nämligen Venomous X.

Venomous X bygger på samma princip och utseende som alla de kylare vi provade i förra recensionen men de övriga i dagens test är lite annorlunda då de både har större yttermått samt väger mer. Den stora nackdelen med dagens tornkylare är just att de blir väldigt stora och då kan blockera diverse saker på moderkortet, allt från minnesplatser till grafikkortsplatser och ibland kan det till och med vara så att de inte får plats i vissa chassin.

Vårt mål är att se vilken av kylarna som är effektivast men givetvis även jämföra användarvänlighet och priser som är nog så viktigt när tillverkarna börjar nå gränserna för vad dagens kylarteknik kan erbjuda.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments