Gigabyte har listat de modeller i processorserien FX, som sägs bli de som anländer vid lansering. Det blir inget mindre än sex modller, där fyra av dem är åttakärniga, medan det blir en sex- och fyrkärnig. Samtidigt talar uppgifter för att tillgängligheten på FX-serien kan dröja då man inte lyckas skeppa Bulldozer i stora volymer.

Den efterlängtade och försenade processorarkitekturen från AMD har nu listats på Gigabytes hemsida, och det ser vid första anblick ut som att de uppgifter vi suttit på i månader faktiskt stämmer. Det handlar om inget mindre än sex modeller som ska släppas, och det är fortfarande B2-stepping på processorn och inte en B3 som det länge ryktats om.

AMD_FXAMD FX-8150 blir som väntat toppmodellen och kommer med totalt 16 MB cache-minne med ett TDP-värde på 125W. FX-8120 kommer i två olika varianter på 125W och 95W TDP och FX-8100 får ett TDP-värde på 95W. Klockfrekvenserna i tabbelen är endast den basfrekvens som processorerna kommer ha, och vad de har i turboläge är inget Gigabyte listar. FX-6100 blir den enda sexkärniga modellen med totalt 14 MB cache-minne, medan FX-4100 bli en fyrkärnig med 12 MB cache. Båda kommer med ett TDP-värde på 95W, och är med största sannolikhet baserade på samma kärna som de åttakärniga, förutom att de kommer med en, respektive två moduler avstängda.

Lanseringen av Bulldozer väntas bli i slutet av september och datumen 19 och 26 september är det som mest diskuteras. Men även om lanseringen äger rum då ska tillgängligheten av processorerna vara dålig och inte bli bättre först någon gång under oktober så AMD inte kommer hinna skeppa i några stora volymer innan dess rapporterar XbitLabs.

Källa: Gigabyte

Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
11 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
12 Årtal sedan

när testar ni dem?

Anton Karmehed
Admin
12 Årtal sedan

[quote name=”flopper”]när testar ni dem?[/quote]
Vi kommer givetvis att testa Bulldozer till lanseringen, om nu inget oförutskett händer som att testlabbet brinner ner eller liknande. Men när det blir av kan vi inte säga så mycket om då AMD håller hårt på informationen atm.

Disney
12 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”flopper”]när testar ni dem?[/quote]
Vi kommer givetvis att testa Bulldozer till lanseringen, om nu inget oförutskett händer som att testlabbet brinner ner eller liknande. Men när det blir av kan vi inte säga så mycket om då AMD håller hårt på informationen atm.[/quote]

hoppas ni jämför den med 2500k & kör wprime, bfbc2, bf3?

sc2 skulle vara skoj mestadels för det är 2trådigt.(turbo)

cpu scaling då du drar upp freq och ser ifall man får ökning på fpsen i bfbc2 osv….

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”flopper”]när testar ni dem?[/quote]
Vi vet nog lika mycket som er läsare om lanseringen av Bulldozer. Recensionen släpps väl troligtvis på lanseringsdagen sen om det blir en papperslansering eller inte är oklart.[/quote]

Vad tror du om BD nu då? Har din förväntningar minskat något? Själv tror jag att IPCn blir en besvikelse, till den nivån att det nästan varit bättre att öka upp FPU och minneskontroller i Phenom II och lite bättre prefetchers. Och köra vidare på 4 och 6 kärniga ett tag till.

Men, jag kommer köpa en ändå. 😉

Viking1962
12 Årtal sedan

Här går det snabbt i svängarna minsann. Jag uppdaterade BIOSet från F4 Beta till F4 förut idag och nu finns det redan en version F5. Gigabyte hittade väl problem då det uppdaterades så snabbt

Edit:
Gigabyte hade gjort ett EFI program för BIOS som körs i Windows, men jag tyckte det är lättare att ställa in i själva BIOSet faktiskt

[imgcomment image[/img]

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”-Boris-“]Vad tror du om BD nu då? Har din förväntningar minskat något? Själv tror jag att IPCn blir en besvikelse, till den nivån att det nästan varit bättre att öka upp FPU och minneskontroller i Phenom II och lite bättre prefetchers. Och köra vidare på 4 och 6 kärniga ett tag till. Men, jag kommer köpa en ändå. ;)[/quote]Mina förväntningar har inte förändrats så kan vi säga 😛 De “läckta” siffrorna som finns ute talar för att en 8-kärnig BD faktiskt kommer prestera sämre än Phenom II X6 vilket i min bok inte är möjligt. Intel och AMD… Läs hela »

-Boris-
12 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″]Nu vet jag inte exakt hur dom gör, jag vet bara att de simulerar alla nya arkitekturer innan de ens inleder produktionen. Men en gissning är väl att man tittar på IPC “per kärna” eftersom man skalar upp designen därefter till en 2,4,6,8,10,12,16,20-kärnig. Det man får reda på är nästan exakt hur slutprodukten kommer prestera, sen hoppas man att man klarar av höga klockfrekvenser och självklart så låg strömförbrukning som möjligt, med bra yield. De två sista delarna kan nog både AMD och NVIDIA vara vittne på är omöjligt efter deras samarbete med TSMC… 😀 Sen ska man inte… Läs hela »