Gigabyte har mer eller mindre smyglanserat ett nytt grafikkort baserat på RTX 4070 Ti Super. Kortet går under namnet 4070 Ti Super Windforce Max vilket låter som en actionfilm från 80-talet och dess dimensioner är bra mycket större än sin föregångare.

Grafikkort har på senare åren både tryckt i sig hela matbufféer och gått på kortisonbehandlingar och blivit riktigt uppsvällda. Med allt högre prestanda alstras allt mer värme vilket betyder att tillverkare ständigt verkar lansera nya kylarlösningar som är större än något som släppts tidigare.

Gigabyte har nu lanserat ett grafikkort som fått det klatschiga namnet Gigabyte RTX 4070 Ti Super Windforce Max. Vilket egentligen låter som att det skulle kunna vara ett tillbehör till de gamla Action Man-leksakerna. Namnet är dock inte vad som får en att höja på ögonbrynen mest utan det är de yttre dimensionerna på kortet som gör.

Grafikkortet mäter in på 332 x 136 x 55,5 millimeter (längd, bredd, höjd). Jämfört med Gigabytes något diskretare Windforce OC-version är denna SJU CENTIMETER längre, en centimeter bredare och 5,5 millimeter högre. Trots detta kommer båda modellers grafikprocessor med samma klockfrekvens på 2 655 MHz.

Gigabyte har inte bekräftat hur mycket RTX 4070 Ti Super Windforce Max kommer kosta. Än så länge finns kortet inte tillgängligt på butikshyllorna men bör dyka upp inom en snar framtid.