Google har släppt ett antal smartphones på marknaden fram till idag som fått vara referens för deras senaste Android-operativsystem. Det senaste som släpptes var Galaxy Nexus med det senaste Android 4.0, och det låter som att Google även har en surfplatta på gång?

Google har tidigare gett sig på smartphone-marknaden, med egenmärkta modeller från HTC och Samsung att agera som referensprodukter och bereda vägen för nya versioner av deras operativsystem Android. Den senaste versionen 4.0; Ice Cream Sandwich är byggd för smartphones, såväl som surfplattor. Men Google har än så länge inte släppt en egenmärkt surfplatta, men enligt Eric Schmidt som hade en intervju med tidningen Notebookitalia ska de ha en surfplatta på gång.

“We plan to market a tablet of the highest quality in the next six months.”

Google har historiskt sett kunnat erbjuda nya funktioner vi inte sett tidigare på Android-marknaden med sina produkter, och vi hoppas att samma sak kan sägas om deras surfplatta. Vem som ska göra surfplattan är ännu oklart, men Samsung har sedan en tid tillbaka stor erfarenhet av dessa enheter och även HTC som Google arbetat med tidigare har erfarenhet i denna produktkategori. Det nyligen uppköpta Motorola kan också vara ett alternativ för Google.

Inom de kommande sex månaderna innebär en lansering innan sommaren 2012, då ska Apples nya iPad 3 vara lanserad. Förutom deras nya systemprocessor Apple A6 ska den få en 9,7-tumsskärm med upplösningen 2 048 x 1 536 och troligtvis andra nyheter som ännu inte är kända. Frågan är om Google tänker försöka släppa något liknande, eller nöja sig med att släppa en klass-ledande produkt bland Android-enheterna på marknaden?

Google har tidigare släppt smartphones i samband med en ny version av deras operativsystem Android, vilket får oss att undra om den nya surfplattan kommer med Android Jelly Bean? Enligt tidigare uppgifter ska Google inte fått med allt de velat ha med i Ice Cream Sandwich och att dessa funktioner kommer återfinnas i Jelly Bean, som i sådana fall blir en lite större uppdatering mot Ice Cream Sandwich. Det här är dock enbart spekulationer från vår sida som vi ber våra läsare att ta med en stor nypa salt.


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Mycket spännande. 🙂 Hoppas de gör en riktig monster platta.

12 Årtal sedan

(Asus) Google Transformer! Pwetty pwease with sugar ontop!

this
12 Årtal sedan

Googles Tablet Interface är ju så sjukt mycket bättre anpassat för de större skärmarna som tablets har än Apples iPad OS. Så det här ser vi verkligen ifram emot.