Idag var det dags för Google att visa uppföljaren till sin 7-tumsplatta Nexus 7 och under ett pressevent fick vi se vad företaget har att erbjuda i nästa version. Förutom mer slimmade mått och nytt innanmäte får vi bland annat en rejält ökad skärmupplösning.

Den första upplagan av Google Nexus 7 fick ett positivit mottagande, inte minst för sin milda prislapp och smidiga format. Det har under lång tid viskats och ryktats om en uppföljare, och idag har Google lyft på skynket och visat upp nyheterna i den andra generationen.

2013 års upplaga av Google Nexus 7 är paketerad i ett svart chassi, cirka 2 millimeter tunnare än sin föregångare vilket ger en tjocklek på 8,65 millimeter. Google har även bantat ner vikten på enheten till 318 gram, en minskning på 50 gram från föregående generation.

asus-google-nexus-7-bild-1 asus-google-nexus-7-bild-2

Paradnumret är dock skärmen, som i den nya Nexus 7 belönats med inte mindre än 1920 x 1200 pixlar för en pixeltäthet på 323 pixlar per tum. Google kompletterar även den skarpa bilden med ett par stereohögtalare och en 5-megapixelkamera.

För att driva enheten har Google valt att använda sig av Qualcom Snapdragon S4 Pro, vilket i sin tur innebär fyra Krait-kärnor på 1,5 gigahertz tillsammans med grafikkretsen Adreno 320, samt 2 gigabyte internminne. Nya Nexus 7 kommer finnas med 16 eller 32 gigabyte lagringsutrymme med endast lokalt nätverkande samt en 32-gigabytesmodell med LTE.

Surfplattan levereras med Android 4.3 och riktpriserna lyder 229 dollar och 269 dollar för de ordinarie 16- respektive 32-gigabytesmodellerna och 349 dollar för LTE-modellen. Lanseringen sker inledelsevis i USA, Storbritannien, och ett fåtal andra utvalda europeiska och asiatiska länder. Sverige ingår inte i den första lanseringsvågen, utan det enda som meddelat är att fler länder tillkommer “inom kort”.

Relaterade nyheter:


Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
10 Årtal sedan

Hade varit trevligt men minneskort men trots det: ME WANT!!!

UT_lol
10 Årtal sedan

[quote]6 millimeter tunnare än sin föregångare vilket ger en tjocklek på 8,65 millimeter[/quote]
Lite fel där!?

Carl Holmberg
Carl Holmberg
10 Årtal sedan

[quote name=”UT_lol”]
Lite fel där!?[/quote]

Hoppla hej, korrigerat 🙂