NFC blir ett allt mer populärt alternativ för att parkoppla enheter och dela data, men inte alla enheter är utrustade med tekniken. Bump är en tjänst som istället använder andra sensorer och molnet för att överföra data, och nu har Google bestämt sig för att köpa upp företaget.

Bump är allt annat än en nykomling på marknaden, och har funnits i appformat under flera år och finns tillgängligt till både Android och Ios. Istället för att använda sig av bluetooth eller NFC kan Bump använda sig av en telefons internetanslutning och GPS för att avgöra när två telefoner vill parkoppla, och skickar sedan information mellan enheterna över internet istället för lokalt.

Tjänsten har inte fått något vidare enormt fotfäste men har ändå byggt upp en användarbas med sin enkla design och utan behov av NFC-kretsar. Nu har Google valt att köpa upp företaget, för 40 miljoner dollar enligt källor till New York Times.

Exakt vad Google har för planer för företaget är dock oklart, men det är tänkbart att Google vill bygga en delningstjänst som ska kunna fungera för användare oavsett om de har NFC eller inte, även om allt fler enheter kommer med tekniken.

Tills vidare kommer tjänsten fortsätta fungera som den gör enligt utvecklarna, och när eller om vi kan se Googles inverkan på Bump återstår att se.

Mer information finns på Bumps bloggsida här.


Relaterade nyheter

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Tempel
10 Årtal sedan

Så allt kan kollas av NSA…