LG har som väntat fått äran att tillverka nästa generations ledstjärna i Googles Nexus-familj av smartphones. Som den första telefonen med Android 4.2 under huven kommer nya Nexus 4 med bland annat en kraftfull fyrkärnig Snapdragon S4 Pro processor samt trådlös laddningsteknik.

LG har de senaste åren varit duktiga på att lansera telefoner med de senaste komponenterna och fina specifikationer. När man nu trycker ut Nexus 4 tillsammans med Google är detta inget undantag utan här hittar vi det allra senaste i komponentväg.

En fyrkärnig Snapdragon S4 Pro processor på 1,5 gigahertz står för beräkningskraften och tillsammans med en Adreno 320 grafikdel och 2 gigabyte internminne lär Nexus 4 vara en av de absolut kraftfullaste lurarna på marknaden – alla kategorier. Lagringsutrymmet är kanske telefonens akilleshäl där de integrerade 16 gigabyte inte går att utöka då det saknas minneskortläsare.

lg-nexus-42

I övrigt är telefonen bestyckad med en 4,7 tums True HD IPS Plus panel med 768 x 1 280 pixlars upplösning samt ett skyddande gorillaglas från corning. Vi hittar även en 8 megapixelkamera baktill, en 1,3 megapixelkamera framtill samt ett ganska rejält tilltaget batteri på 2 100 milliamperetimmar som ska räcka för 15,3 timmars samtalstid och 390 timmars standby.

Telefonen kommer även med stöd för NFC, HSPA+ (inget 4G) samt trådlös laddning, en teknik som Nokia gjort rykande het med sin introduktion av nya Lumia-serien. Imponerande är att Nexus 4 trots sin trådlösa laddning endast mäter 9,1 millimeter i profil och har en vikt på 139 gram.

lg-nexus-4

Om LG varit duktiga på hårdvara har man varit sämre på mjukvara. Men med Nexus 4 är det en grundversion av Android 4.2 som hittas under skalet och även om det kan låta lite tråkigt kan det vara precis vad LG behöver. Det finns mindre risk för misstag och förseningar i uppdateringar, något som varit en akilleshäl för företaget.

Android 4.2 är ingen större uppdatering från Android 4.1 men bjuder bland annat på en förbättrad kamera-app, ett nytt upplägg för snabbinställningar i notifieringsfältet samt stöd för widgets på själva låsskärmen. Mer information om nyheterna i Android 4.2 finns att hitta på Googles hemsida.

Google kommer att börja sälja Nexus 4 den 13 november men precis som med surfplattan Nexus 10 är det inget sagt om när telefonen kommer till svenska marknaden. Prislappen ser ut att landar på 349 dollar för modellen med 16 gigabyte lagringsminne, vilket skulle ge ett pris i sverige på runt 3 500 kronor med moms och skattpåslag. Vilket nästan låter för bra för att vara sant med tanke på telefonens tekniska specifikationer. De första förhandsbokningarna av telefonen indikerar också en svensk prislapp på mer väntade 5 500 kronor inklusive moms. Hur Nexus 4 väl står upp vid användning och vad den svenska prislappen verkligen landar på ber vi därför att få återkomma kring.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jacob Hugosson
11 Årtal sedan

Jag vet inte varför, men “vill ha”-begäret har nog aldrig varit så stort för en telefon som på denna modell. Kanske är för att det är en LG + Nexus?

Dennis T
11 Årtal sedan

Hoppas LG har lärt sig sin läxa och gör en vettig telefon. Hade ju en LG förut och det var ju den sämsta skit jag någonsin har ägt.

Den ser, onekligen, jävligt häftig ut. Är nöjd med min Samsung S3 men det hade varit kul att få klämma lite på den här luren.

-Tjalve-
-Tjalve-
11 Årtal sedan

Vill ha begäret sjunker tyvärr när det är LG 🙁
Dock så gilalr jag ideen med en standard Andorid installation. Inget extra gegg som slöar ner luren 🙂

11 Årtal sedan

Verkar trevlig men trist på avsaknaden av kortplats

Merlinen
11 Årtal sedan

Ingen microSD 🙁
Ingen 4G gör inget men den borde ju iallafall ha fått DC-HSDPA (eller det kanske den har? inte specat nog bra)

Och kommer den bara i 8GB och 16GB ?
Får ju inte äns in alla musik i den (Spotify offline ~17GB) 🙁

11 Årtal sedan

[quote name=”WIRN”]Verkar trevlig men trist på avsaknaden av kortplats[/quote]
[quote name=”Merlinen”]Ingen microSD 🙁
Ingen 4G gör inget men den borde ju iallafall ha fått DC-HSDPA (eller det kanske den har? inte specat nog bra)

Och kommer den bara i 8GB och 16GB ?
Får ju inte äns in alla musik i den (Spotify offline ~17GB) :([/quote]
Nexus har ju aldrig microSD pga Google vill att man ska använda deras Cloud Storage.
Vad som är mest oroväckande är att chassit spricker så lätt. 🙁

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UQd29QlV8Nc

S0urcerr0R
11 Årtal sedan

Jag gillar designen o matrisen som mönstrar baksidan.
Ger lite Matrix känsla! 🙂

Är det någon förresten som vet om det gjorts cancer-forskning för trådlös laddning?
Trådlös laddning med inbyggd sterilisering av telefon och människa?

james v
james v
11 Årtal sedan

[quote name=”Calle2003″][quote name=”WIRN”]

Vad som är mest oroväckande är att chassit spricker så lätt. 🙁

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UQd29QlV8Nc%5B/quote%5D

Lite dumt med glas ja. Met det är uppenbarligen inte samma mobil som du länkar till. Förhoppningsvis är Nexus 4 tåligare, vilket antyds vid 4.20 och framåt i den här videon.

http://youtu.be/66-4uMQqerA