Oculus Rift är troligtvis den mest spännande virtual reality-lösningen under utveckling just nu, åtminstone om vi ser till nöje och inte minst PC-spel. En flitig Half-life 2-moddare visar nu upp vad som är möjligt genom att trycka in stöd för Oculus Rift och ett trådlöst vapen som handkontroll.

Oculus Rift är ett så kallat virtual reality-system där man istället för en vanlig bildskärm tar på sig vad man kan likna ett par stora skidglasögon som i själva verket är en skärm som täcker hela synfältet. Tanken är som alltid densamma med virtual reality, att ersätta den vanliga verkligheten med en virtuell. Något som många hävdar att Oculus Rift gör bättre än något annat system. Inte minst imponerande med tanke på att produkten fortfarande är i tidigt utvecklingsstadie.

Nu har moddaren Nathan Andrews lagt upp en video som visar några av de möjligheter som finns med Oculus Rift. Han har själv skapat en modd för Half-life 2 som aktiverar styrning med huvudrörelser och gör det möjligt att sikta med ett riktigt fysiskt vapen för att styra vapnet i själva spelet.

Detta alltså på en tidig utvecklarversion av Oculus Rift och eget arbete. Vilket bådar gott inför framtiden när Oculus Rift väl får ett spikat utvecklingspaket och till slut även hittar ut hos användare och konsumenter.


Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Decryphe
11 Årtal sedan

Favoritspel + potentiell favoritgadget = win.

Ser ut som om oculus rift blir exakt det jag vill ha. =)

Marquzz
11 Årtal sedan

Riktigt riktigt häftigt! Det gäller att plocka bort alla ömtåliga saker eftersom man lär vifta omkring ganska mycket 😀

n0pax
11 Årtal sedan

Framtidens rum består av en säng, soffa resten av möblerna är viruella : P Sen går man omkring med sina vr glasögon. Problemet är när det kommer kompisar, gäller att ha extra glasögon eller att de tar med sig sina egna annars blir det en tråkig tillställning ^^ : ) Givetvis så kommer möblerna, tapeterna att präglas av sims utseende. Tänk när din partner vill flytta ett skåp eller tv, inga problem. Du sitter i soffan och fixar det med din vr ipad. Det uppstår givetvis inga konflikter om vilken färg möblerna ska vara i etc eftersom man sätt sin… Läs hela »