Half-Life: Alyx och inte någon direkt uppföljare till Half-Life 2 är vad som väntar för den prisade spelserien. Det rör sig om Valves flaggskeppstitel för virtuell verklighet som företaget tidigare talat om.

I cirka 15 år är det många som gått och väntat på uppföljaren till spelet Half-Life 2 och tusentals skämt har gjorts på den tredje installationens bekostnad. Det lär inte bli fler nu när Valve avslöjat att det faktiskt kommer ett till spel i Half-Life-universumet. Däremot är det inte den uppföljare som så många försökt hålla hoppet uppe för.

Det nya spelet kommer att gå under namnet Half-Life: Alyx och är den flaggskeppstitel för virtuell verklighet (VR) som tidigare har cirkulerat i rykten och snabbt omnämnts av Valve själva.

Valve har ännu inte bekräftat någon ytterligare information om Half-Life: Alyx. Speltitelns namn får det däremot att låta som att spelarna kommer att axla rollen som Alyx Vance som var protagonist i Half-Life 2 och dess två expansioner tillsammans med Gordon Freeman.

Valves bekräftelse av VR-spelets existens kommer efter att PC Gamer under gårdagen hävdade sig fått tag på textversionen av Geoff Keighleys tal som kommer att hållas under The Game Awards den 12 december. Detta dokument ska tydligen ha nämnt att Half-Life: Alyx kommer att lanseras i mars månad nästa år. Däremot återstår det att se huruvida PC Gamers information visar sig stämma.

Klockan 19:00 på torsdag för oss här i Sverige kommer Valve officiellt att avtäcka sin kommande VR-titel och exakt vad som gäller sett till spelet handling och dess lanseringsfönster är förhoppningsvis någonting som bekräftas i samma veva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments