Hands-on med Lenovos prispressade VR headset

Lenovo ger sig in i VR-branschen med ett headset för Windowsdatorer

1

Lenovo satsar på billig, bekväm och enkel VR till PC – vi är på plats på CES 2017 och har fått en förhandstitt på de nya VR-glasögonen.

Virtuell verklighet har tagit elektronikbranschen med storm och många tillverkare hoppar på tåget. Microsofts kommande stora uppdatering med Holographic innebär att fler tillverkare kan använda sig av VR i Windows med en gemensam plattform, och vi lär se fler VR-enheter lagom till den skarpa lanseringen av Windows 10 Creators Update.

Fokus på komfort och pris

Lenovos hittills namnlösa VR-enhet har imponerande specifikationer på pappret och en lockande prislapp på under 400 amerikanska dollar, vilket blir ungefär 4 000 kronor inklusive moms. Lenovos enhet liten och kompakt, och väger ungefär 200 gram mindre än HTC Vive. Lenovo har även tagit fram ett mer bekvämt huvudfäste, som påminner något om lösningen Sony använder till Playstation VR. Själva skärmenheten är byggd kring ett gångjärn som gör det enkelt att vinkla upp när man vill ta en paus och vila ögonen.

Högupplösta OLED-skärmar

Specifikationerna är Lenovos lite tysta om men man lovar en upplösning på 1 440 x 1 440 pixlar, vilket är snäppet högre än konkurrenterna HTC och Oculus. Vidare kommer Lenovos enhet med inbyggd rörelseigenkänning och dubbla främre kameror för att identifiera objekt i rummet.

Tyvärr är enheten på mässan inte en fungerande modell och vi kan inte testa hur bra den faktiskt fungerar. Vi ser fram emot att få testa Lenovos VR headset i samband med Microsofts Holographic-uppdatering, som blir en del av Creator’s Update under våren.

Lenovos VR headset  kommer att fungera med VR-kapabla datorer som har Windows Holographic uppdateringen installerad. Vid skrivande stund finns det inget lanseringsdatum förutom “senare under året” och riktpriset förväntas ligga på 400 amerikanska dollar.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Ihmrat
7 Årtal sedan

Sades något om kompabilitet? T.ex. med steam VR?