Handhållen gaming växer sig allt större och en bidragande faktor till hur positiv ens upplevelse med till exempel Steam Deck är hur bra lagringsenheten som används presterar.

När det kommer till SSD-enheter att trycka in i sin Steam Deck är det inte bara rå prestanda som avgör vilken som är bäst. Hemsidan Tom’s Hardware har en fantastisk lista och guide för vilka enheter du faktiskt bör titta på.

 

Corsair MP600 Mini 1 TB

Längst upp i listan hittar vi den senaste versionen av Corsair MP600 Mini med E27T-kontrollern. Kontrollern i den senaste revisionen av SSD-enheten tvingar inte användare att tumma på prestandan. Dock blir priset ganska saftigt vilket man kan se via Prisjakt. Problemet med revisioner är dock att namnet inte innebär att det är rätt version av enheten. Innan köp bör man försäkra sig om att det är E27T-kontrollern och TLC flashminne.

 

Sabrent Rocket 2230

Sabrent Rocket kommer i fler konfigurationer än vad Corsairs SSD gör. Denna kan fås i 256 gigabyte, 512 gigabyte, en terabyte eller två terabyte via Amazon. Här ligger prislappen på runt 1 300 kronor för en terabytes lagringsutrymme. Inte illa för en SSD som höll förstaplatsen i Tom’s Hardwares lista över SSD-enheter under en längre tid.

 

Teamgroup MP44S

Bronsmedaljören i listan är Teamgroup MP44S bars 1 TB-version kan fås för strax under 1 300 kronor via CDON. Denna ska enligt Tom’s Hardware erbjuda en bra balans mellan prestanda, effektivitet och pris. Det enda negativa hemsidan påpekar är att den baseras på QLC NAND-minne men det bör inte ställa till det för de flesta användare ändå.

 

Denna lista baseras på tester utförda av Tom’s Hardware.