Mästarnas Mästare har nu dragit igång igen och för första gången med en E-sportare i tävlingen. Emil “HeatoN” Christensen gör direkt avtryck i tävlingen.

Heaton är ett hushållsnamn bland datorentusiaster och spelare men E-sportsstjärnan är föga känd ute bland svenssons. Under söndagskvällen debuterade Heaton i Mästarnas Mästare tillsammans med flera tunga Svenska idrottsprofiler. Janni Larsson, Brazilian jiu-jutsu, Martin Lidberg, brottning, Josefin Lillhage, simning, Emil “HeatoN” Christensen, e-sport, Maria Rooth, ishockey och Per-Olof “Posa” Serenius, isracing.

Heaton Mästarnas mästare
Heaton i fajt med Janni Larsson, Brazilian jiu-jutsu mästare

I första avsnittet fick vi lära känna Emil, som är Heatons riktiga namn, där han inte bara utbildade deltagare och tittare om E-sport. Emil berättar även om sin uppväxt och hur han gick från en helhjärtad satsning på ishockey till Counter-strike och e-sport.

Tyvärr tillåter inte SVT att bädda in mästarnas mästare i externa sajter men hela avsnittet går att se på SVT Play fram tills den 3 juni. Utan att avslöja för mycket kan vi konstatera att Heaton minst sagt gör avtryck, både som person och i tävlingens resultatlista.

Se första avsnittet av Mästarnas Mästare på SVT Play

Intervju: HeatoN snackar möss, esport och käkar bullar

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
JB
JB
7 Årtal sedan

Tråkigt med hans sorti, men han har all heder i behåll, om inte ÄN MER!