HTC:s VR-headset Vive är en populär manick inom virtuell verklighet, dock har användare fått dras med en uppsättning kablar mellan sitt headset och sin dator fram till nu. Dessvärre blir det inte en billig upplevelse att få trådlös VR.

Att få virtuell verklighet (VR) helt trådlöst är något som tillverkare drömt om. HTC har nu börjat skeppa sin adapter för VR-headsetet Vive som gör sig av med behovet av de kablar som kedjar enheten vid den dator som står för hästkrafterna.

Adaptern kommer med en räckvidd på sex meter och batteritiden ligger på upp till 2,5 timmar och dess vikt väger in på 129 gram. Adaptern kräver även att den dator som headsetet ska kopplas ihop med har en ledig PCIe-anslutning.

Hur lockande det än må låta med en virtuell verklighet fri från kablar blir HTC:s adapter något som kommer att kännas ordentligt i plånboken.

HTC har lanserat adaptern med ett riktpris på 299 dollar. I svenska butiken kommer priset enligt jämförelsehemsidan Prisjakt att landa på cirka 3 800 kronor.

Användare av HTC:s VR-headset Vive Pro får ännu en möjligtvis oönskad överraskning. Den nyare, och dyrare, modellen är inte kompatibel med den trådlösa adaptern direkt från fabrik. Ägare av den dyrare modellen måste utöver den trådlösa adaptern även införskaffa ett tillbehör för att få adaptern att passa på HTC Vive Pro till ett pris av 899 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Peter
Peter
5 Årtal sedan

Har förbeställt. Tur man sparat!