Pressmeddelande

Största mjukvaruversionen någonsin för iPad och nya ar-upplevelser är några av hundratals nyheter

iOS 11 med kraftfulla funktioner till iPad och hundratals nya funktioner till iPhone kommer till hösten.
San Jose, Kalifornien – Apple visade idag upp en förhandsversion av iOS 11 som är en omfattande uppdatering till världens mest avancerade mobila operativsystem. Uppdateringen, som kommer till hösten, innehåller nya upplevelser och hundratals funktioner för iPhone och iPad. iOS 11 är den största mjukvaruuppdateringen för iPad någonsin och innehåller kraftfulla multitaskingfunktioner, appen Filer och fler sätt att använda Apple Pencil. Förstärkt verklighet blir nu verklighet på hundratals miljoner iOS-enheter med hjälp av en ny plattform för utvecklare. Med plattformen kan de bygga appar som användare kan använda till att placera virtuellt innehåll i verkliga miljöer. Core ML innehåller maskininlärningsfunktioner för enheter så att utvecklare enkelt kan göra appar som förutser, lär sig och blir smartare. Bland de nya funktionerna finns möjligheten att föra över pengar till vänner med Apple Pay och slå på Stör ej i bilen så att du kan vara mer fokuserad när du kör. Siri har blivit smartare och fått en ny röst, och Bilder och Kamera innehåller nya proffsfunktioner. En förhandsvisning av iOS 11 för utvecklare finns tillgänglig från och med idag, och en gratis iOS 11-mjukvaruuppdatering för iPhone och iPad kommer i höst.
iOS 11 är djupare integrerat med Apple Pencil med Snabbmärkning, teckning i texten och mycket annat.
”Med iOS 11 kan vi erbjuda världens största ar-plattform. Den finns tillgänglig för utvecklare från och med idag så att de kan komma igång och bygga ar-upplevelser med ARKit åt hundratals miljoner iPhone- och iPad-användare”, sa Craig Federighi, vice vd för Software Engineering på Apple. ”Genom iOS 11 får iPad-användare både alla de kraftfulla appfunktioner de behöver för att dra full nytta av allt som iPad kan göra och hundratals nya funktioner och otroliga uppdateringar för de iOS-appar som iPhone- och iPad-användare använder varje dag.”

iPad klarar ännu mer

iOS 11 är den största uppdateringen för iPad någonsin.
Med iOS 11 blir multitasking på iPad ännu bättre. Nya anpassningsbara Dock ger snabb tillgång till de appar och dokument som du ofta använder från valfri skärm. Appväxlaren, som används till Split View och nu även Slide Over, har fått en ny design som gör det lättare att växla mellan aktiva appar. Med den nya appen Filer kan du ha allt på samma plats, vare sig filerna är sparade lokalt, i iCloud Drive eller i andra molntjänster (till exempel Box eller Dropbox). Nu kan du också dra och släppa överallt, så det är enklare än någonsin att flytta bilder och text. Apple Pencil är mer integrerad med iPad och har nu stöd för teckning i text och den nya funktionen Snabbanteckningar. Med den kan du öppna Anteckningar från låsskärmen genom att helt enkelt trycka på skärmen med Apple Pencil.

Ar-upplevelser för iPhone och iPad

Med ARKit kan utvecklare skapa nya upplevelser för iPhone och iPad.
Apple presenterar en ny plattform för utvecklare som gör det lättare att skapa ar-upplevelser av hög kvalitet till iPhone och iPad med hjälp av den inbyggda kameran, de kraftfulla processorerna och rörelsesensorerna i iOS-enheter. Med ARKit kan utvecklare dra nytta av den senaste tekniken för datorseende för att skapa detaljerat och fängslande virtuellt innehåll i verkliga miljöer till interaktiva spel, otroliga shoppingupplevelser, industridesign med mera.

Siri är ännu mer användbar. Och naturligare.

Siri är den populäraste personliga assistenten i världen – den används på mer än 375 miljoner aktiva enheter i 36 länder varje månad. Apple presenterar nu nya manliga och kvinnliga röster som är naturligare och mer uttrycksfulla. Vi har dragit nytta av de senaste framstegen inom maskininlärning och artificiell intelligens för att kunna justera intonation, tonhöjd, betoning och tempo medan Siri pratar. Nu kan Siri också översätta engelska ord och fraser till kinesiska, franska, tyska, italienska och spanska. Siri är mycket mer än bara en röst. Siri använder inlärning på enheten till att ge en mer personligt anpassad upplevelse och ge förslag baserade på hur Safari, News, Mail, Meddelanden och andra appar används. Siri registrerar till exempel vilka ämnen eller platser som en användare är intresserad av när han eller hon surfar i Safari, och ger förslag baserade på dessa när användaren skriver i Mail, Meddelanden och andra appar.

Proffsiga funktioner i Kamera och Bilder

Nu kan du ta ännu proffsigare bilder. I porträttläget i iOS 11 kan du nämligen ta bilder med optisk bildstabilisering, True Tone-blixt och hdr. Live Photos har förbättrats med de nya effekterna Loopa och Studsa som skapar kontinuerliga videoloopar, medan Lång exponering kan spela in under längre tid samt rörelser. Minnesfilmerna i Bilder har optimerats så att de nu kan spelas upp i både liggande och stående läge, och fler minnen, som bilder på husdjur eller födelsedagar, skapas automatiskt. iOS 11 innehåller ny teknik – HEIF (High Efficiency Image File Format) – som minskar storleken på bildfiler som tas med iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

För över pengar till vänner med Apple Pay

Det är enkelt, snabbt och säkert att föra över pengar till släkt och vänner med Apple Pay i Meddelanden.
Apple Pay-användare kan snabbt och säkert föra över och ta emot pengar från släkt och vänner. De kan föra över och ta emot pengar direkt i Meddelanden eller be Siri att föra över pengar till någon. Det kontokort som redan är registrerat i Wallet används. När användare tar emot pengar sätts pengarna in på det nya Apple Pay Cash-kontot. Användare kan använda pengarna direkt. De kan till exempel föra över dem till någon, handla med Apple Pay i butiker, appar eller på nätet, eller överföra dem från Apple Pay Cash-kontot till sitt bankkonto.

Stör ej under körning

iOS 11 innehåller en ny funktion som gör det lättare för förare att fokusera på sin körning. iPhone kan känna av att du kanske kör bil och automatiskt aktivera Stör ej. Då visas inga notiser och skärmen lyser därmed inte upp. Användare kan välja att skicka ett automatiskt meddelande till kontakter som är favoriter så att de får veta att du kör just nu och därför inte kan svara förrän du är framme.

Ytterligare funktioner i iOS 11:

 • App Store har fått ett nytt utseende som gör det enklare än någonsin att hitta appar och spel. Du får djupgående artiklar och intervjuer om iOS-utvecklare och de otroliga appar och spel de skapar från redaktörerna för App Store-redaktörer.
 • Applådan på App Store för iMessage har förbättrats, så nu är det lättare att komma åt appar och dekaler när du vill dekorera meddelanden eller dela en låt.
 • Kontrollcenter kan nu anpassas på fler sätt som ger snabb tillgång till reglage du använder ofta på en och samma sida, och alla notiser samlas på ett smidigt sätt på den nya låsskärmen.
 • Kartor från Apple innehåller nu inomhuskartor över stora flygplatser och köpcentrum runt om i världen. Appen innehåller också anvisningar om vilken fil du ska ligga i så att du inte missar en avfart eller svänger av på fel ställe.
 • Hem har nu stöd för fler kategorier av tillbehör, bland annat AirPlay 2-högtalare, och du kan automatisera ditt hem på fler sätt med nya utlösare.
 • AirPlay 2 stöder nu ljud för flera rum, så användare kan enkelt styra högtalare via Kontrollcenter, appen Hem eller Siri.
 • I Apple Music finns det fler sätt att upptäcka musik med vänner. Prenumeranter kan skapa en profil så att deras vänner kan följa dem, lyssna på spellistor som de har delat och se vad de lyssnar på mest.
 • Apple News ger nu ännu bättre information och underhållning till läsare med anpassade toppnyheter och förslag från Siri, viktiga artiklar särskilt utvalda av redaktörerna på Apple News på nya Spotlight-fliken samt dagens bästa videor i Today-vyn.
 • Med enhandsläget på tangentbordet i iPhone är det ännu enklare att skriva när du är på språng, och på det nya QuickType-tangentbordet på iPad kommer du enkelt åt siffror, symboler och skiljetecken.

iOS 11 för utvecklare

Under Worldwide Developers Conference visade Apple hur man kan erbjuda nya ar-upplevelser på iPhone och iPad och lanserade också nya verktyg som ska hjälpa miljontals talangfulla utvecklare världen runt att skapa nya funktioner och upplevelser för över en miljard aktiva Apple-enheter.
 • Med Core ML är det enkelt för utvecklare att skapa smartare appar med kraftfull maskininlärning som kan förutse, lära sig och bli smartare. Det nya ramverket för maskininlärning har skapats för iOS och gör det möjligt att göra allt lokalt på en enhet. Med Apples specialkisel och den nära integreringen mellan hårdvara och mjukvara kan vi tillhandahålla kraftfull prestanda samtidigt som användarens integritet skyddas.
 • HomeKit är ännu mer lättåtkomligt och innehåller funktioner som gör det lättare för utvecklare och hobbyanvändare. Det finns också nya sätt att autentisera enheter i mjukvaran, vilket är ett utmärkt sätt för att lägga till stöd för HomeKit i befintliga tillbehör.
 • Med SiriKit kan utvecklare integrera Siri i sina appar, och med iOS 11 utökas stödet till fler kategorier, bland annat kom-ihåg-listor, anteckningar och påminnelser, bankärenden för kontoöverföringar och saldo samt appar som visar qr-koder.
 • Med MusicKit kan utvecklare integrera Apple Music-funktioner i appar, vilket gör att användare kan få tillgång till över 40 miljoner låtar, rekommendationer, nytt innehåll och sökningar.

Tillgänglighet

Förhandsvisningen av iOS 11 för utvecklare är tillgänglig för medlemmar i iOS Developer Program på developer.apple.com från och med idag och en offentlig betaversion blir tillgänglig för iOS-användare senare den här månaden på beta.apple.com. I höst blir iOS 11 tillgänglig som en gratis mjukvaruuppdatering till iPhone 5 och senare, alla iPad Air- och iPad Pro-modeller, femte generationen iPad, iPad mini 2 och senare samt sjätte generationen iPod touch. Överföringar av pengar mellan personer och Apple Pay Cash blir tillgängliga i USA på iPhone SE, iPhone 6 och senare, iPad Pro, iPad (femte generationen), iPad Air 2, iPad mini 3 och Apple Watch i höst. Mer information finns på apple.com/se/ios/ios-11-preview. Funktionerna kan ändras. Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller på alla språk
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments