Intel Core i3-2120K ser ut att bli den tredje upplåsta Sandy Bridge-processorn på marknaden och den första K-modellen i Intels Core i3-familj. Enligt läckta uppgifter ska den nya budgetprocessorn lanseras med ett pris på runt 1 400 kronor och alltså vara förberedd för seriös överklockning av sina två CPU-kärnor, detta genom dess upplåsta multipliers.

Intel har med lanseringen av Z68-styrkretsen ökat stödet för överklockning på styrkretssidan och det känns därför ganska naturligt att man även fyller på med överklockningsvänligare processorer. Intel Core i3-2120K är en dubbelkärnig CPU som kommer med stöd för HyperThreading och en standardfrekvens på 3,3 GHz. Processorn stödjer inte Turbo-funktion men med upplåsta multipliers kan entusiaster och överklockare få betydligt större svängrum vad gäller processorns prestanda.

Strömförbrukningen sägs vara spikad till maximalt 65 watt, vilket också stämmer överrens med dess låsta syskon Core i3-2120. Grafikkretsen i processorn är Intel HD Graphics 2000 som troligtvis använder sig av samma 850 MHz klockfrekvens som sitt syskon. Prislappen ska ligga runt 1 400 kronor, men exakt lanseringsdatum är ännu okänt.

2130k

Tillsammans med ett billigare Intel Z68-moderkort kan detta bli en mycket intressant kombination för överklockare på budget och ett bra komplement till de kraftfullare men dyrare överklockningsprocessorerna Intel Core i5-2500K samt Core i7-2600K.

Källa: Xfastest

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
13 Årtal sedan

Denna processorn kommer verkligen att sätta press på AMD nuvarande utbud. Vi får hoppas att AMD får ut Zambezi och Llano snart så vi får mer konkurrens.

13 Årtal sedan

Intressant processor.
Om prisförhållandet gentemot i5-2500K stämmer så innebär det att man till 33% lägre pris blir utan; två kärnor, halva L3 cache, Turbo Boost och HD3000. I stället får man Hyper Threading och lite lägre effektförbrukning.