Intel har nyligen tillkännagivit namn och specifikationer på sin kommande serie entusiastprocessorer, Ivy Bridge-E. Uppgifter har dock redan börjat dyka om om dess efterträdare Haswell-E för 2014, och en särskilt intressant uppgift tyder på implementerat stöd för DD4-minne.

Källor till Fudzilla uppger att medan Haswell-E precis som sina två företrädare Sandy Bridge-E och kommande Ivy Bridge-E kommer ha fyra minneskanaler, men att även kommer finnas stöd för nästa generations minne DDR4. Tekniken har varit i utveckling sedan 2005, och den färdigställda specifikationen för DDR4 publicerades först i slutet av förra året. Prototyper och tidiga moduler har dock visats upp av bland annat Samsung, Crucial och Micron, och 2014 bör moduler börja leta sig ut på entusiast- och servermarknaden.

Så medan Fudzillas uppgifter i dagsläget inte går att bekräfta eller dementera, så vore det inte osannolikt att DDR4 kommer finnas tillgängligt åtminstone på de mest högpresterande processorerna och moderkorten för att sedan leta sig mot lägre prisklasser 2015 och 2016. Samma källor talar även om upp till 16 kärnor och ett TDP på 130 watt.


Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments