Intel sägs redan vara klar med utvecklingen av nästa generations mikroarkitektur Ivy Bridge. Processorerna som tillverkas med 22-nanometerteknik kan nu komma att visas upp redan under Computex 2011 i Taiwan under juni månad. Vilket knappast kommer som någon större överraskning då Intel gjorde en liknande presentation av Sandy Bridge under 2010.
Uppgifterna som nu publicerats i den kinesiska branschtidningen Commercial Times avslöjar inte vad Intel tänkt fokusera på i sina demonstrationer. Men i sedvanlig ordning handlar det mest om att visa partners och marknaden att arbetet går på rätt väg.
Ivy Bridge kommer att bygga på samma grundarkitektur som dagens Sandy Bridge-processorer och enligt de senaste ryktena ska Intels nuvarande LGA1155-moderkort med Intel P67 samt H67 styrkretsarna ge stöd för den nya processorfamiljen genom en enkel BIOS-uppdatering.
Ivy Bridge sägs förutom en ny effektivare tillverkningsteknik även komma med en kraftfullare grafikdel som bland annat stödjer DirectX 11 och får fler exekveringsenheter.
Källa: DigiTimes
ska bli intressant att se strömförbrukning och överklockningsförmåga på 22 nm kretsarna, kanske kan bli lite nya flaggskeppsmodeller man får se på computex 🙂
Seriöst, jag föredrar lugnt två separata socklar före snik-1155. 🙁
[quote name=”Mean Machine”]Seriöst, jag föredrar lugnt två separata socklar före snik-1155. :([/quote]
Det lär ju komma nya styrkretsar också, men antar att det är FSB-klockning du är ute efter? 🙂
Jo, men allting är ju integrerat i CPU:erna, man har ju byggt in alla bussar där, höjer man BCLK höjer man allt annat såsom PCI-E också. Det känns som om det är ett problem inbyggt i sockeln, men jag kan ju tänka fel.
Nä visst så kan man ju tänka och med rätta till stor del. Anledningen till att jag inte tar med det i beräkningarna när jag “värdesätter” Cougar Point-styrkretsarna är att det är mer en CPU-grej, samt att vi nog kan ge upp hoppet på lika fritt överklockningsbara mellanklassprocessorer från Intel. Åtminstone inom den närmsta framtiden.
Kanske lite pessimistiskt av mig men men.
K modellerna finns ju iaf. Där behöver man väl inte ändra BCLK? Förstår dock problemet när man vill nå de riktigt höga frekvenserna..