Hur fungerar en kvantdator och kan den användas för kryptovaluta?

0

Kvantdatorer har en beräkningskraft långt högre än en superdator. Dan Maynard från IBM hjälper oss att förstå hur en kvantdator fungerar.

Det pratas mycket om superdatorer under årets CES-mässa i Las Vegas och hur dessa beräkningsmaskiner ska kunna driva utvecklingen av AI och självkörande bilar framåt. Vi springer på IBM i Las Vegas och som vi första anblick ser ut att ha tagit med sig en ljuskrona. I själva verken så är det en deras senaste kvantdatorer som hänger i taket och vi givetvis nyfikna på hur den fungerar.

Utvecklad för att lösa mycket komplexa problem

Dan hjälper oss att förstå hur kvantdatorer fungerar och varför. Syftet med kvantdatorer är inte att direkt konkurrera med dagens superdatorer även om de är långt mycket kraftfulla rent beräkningsmässigt. Istället så ligger fokus på att lösa mycket komplexa problem på keminivå och för att förstå molekylära uppbyggnader. Vid dessa specifika uppgifter kan en förhållandevis liten kvantdator lösa uppgifter snabbare än alla världens superdatorer. Att använda kvantdatorer för att gräva kryptovalutor är enligt Dan Maynard dock inget som kommer att hända i första taget.Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments