iOS 4 är den senaste versionen av Apples mobila operativsystem och det första som inte lanseras under namnet iPhone OS. Det nya operativsystemet som nu rullats ut från Apples servrar kommer med över 100 nya funktioner, bland annat stöd för multitasking.

iOS 4 stödjs av Apples tre senaste generation av iPhone om vi räknar med den nylanserade modellen iPhone 4. Förutom iPhone 3G samt iPhone 3GS finns det även stöd för den senaste generationens iPod Touch. 

Den största nyheten för de flesta iPhone-ägare är som bekant stödet för multitasking. Vilket betyder att man kan ha flera program aktiva samtidigt, spela musik i bakgrunden medan man komponerar ett mail eller liknande.

Just e-post stödet är kraftigt förbättrat med enad inkorg, trådade konversationer och stöd för bilagor. Andra nyheter är möjligheten att spara applikationer i mappar, samt byta bakgrundsbilder och stöd för trådlösa bluetooth tangentbord.

Mer information om iOS 4 finns på Apples hemsida.

ios4

 

 

Subscribe
Notifiera vid
7 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
rmd
rmd
14 Årtal sedan

den skulle släppas officiellt idag vid 18:00, men i vanlig anda kom sverige och resten av emea sist i listan.. tråkigt 🙁

nu har den iaf kommit så vi får se hur roligt det blir :huh:

baronatom
baronatom
14 Årtal sedan

En av de bästa nyheterna enligt mig är att man kan låsa rotation av skärmen, mycket bra när man exempelvis ligger och lökar i soffan eller i sängen och vill surfa, utan att skärmen roteras när man vill flytta sig några cm. Eftersom jag kört med Spirit Jailbreak för 3.1.3 på min 3G S och således har använt applikationer som tillåter multitasking är just multitasking inget som var en större nyhet för min del. Dessutom tycker jag att iOS4 multitasking är omständigare än de “fula” versionerna som finns att hämta från både Rock och Cydia – men det handlar väl… Läs hela »

tysonayt
14 Årtal sedan

Helt jävla värdelöst. iPhone 3g är kanske något år gammal men varför i helvete kan man inte ens få byta wallpaper på skiten. Kan ju knappast vara för krävande.. . -.-

Danne980
14 Årtal sedan

re: [quote name=”tysonayt”]Helt jävla värdelöst. iPhone 3g är kanske något år gammal men varför i helvete kan man inte ens få byta wallpaper på skiten. Kan ju knappast vara för krävande.. . -.-[/quote] Man kan säga vad man vill om Apple men 3G är faktiskt ganska gammal nu. Jämför gärna med Android de första som kom verkar inte alla få de nyare os uppgraderingarna. Då tycker jag apple gör det det snyggare och väljer bort de funktioner som 3g inte klarar på ett tillfredställande sätt (tex multitasking). Vi får se om några år hur pass aktuella de första android telefonerna… Läs hela »

Martin L
14 Årtal sedan

re:
[quote name=”tysonayt”]Helt jävla värdelöst. iPhone 3g är kanske något år gammal men varför i helvete kan man inte ens få byta wallpaper på skiten. Kan ju knappast vara för krävande.. . -.-[/quote]
3G klarar helt enkelt inte av det. När en bakrundsbild ritas ut skuggas även all text och ikonen. Det blir för mycket för 3G men funkar finfint på 3GS. Om man kikar på macrumors (där fler klagar på samma sak) finns det flera som har testat att köra jailbreak med bakgrundsbild och klagar på försämrad prestanda. Då dessutom utan skuggeffekter.