Iphone 5 har nu anlänt till Sverige och efter en vecka av nya säljrekord är det dags för svenska Apple-kunder att få sin dos. Vi laddar inför en rejäl djupdykning i Apples senaste generations Iphone med en förhandstitt som bjuder på våra första intryck och en videojämförelse mot Iphone 4S och Galaxy S III 4G.

Apple bjöd inte på några större överraskningar under sin senaste Iphone-lansering. Iphone 5 blev närmast precis som vi hade förväntat oss och även om vi alltid hoppas på revolutionerande funktioner och spännande nyheter är intresset fortsatt lavinartat för Apple och deras smartphones.

Vi laddar som vanligt inför en sedvanligt detaljerad redogörelse av nya Iphone 5 där vi kommer att gå in på djupet i allt från telefonens prestanda till skärmens kvaliter och nya funktioner. Vi mjukstartar genom att titta närmare på själva telefonen och jämföra den mot både sin företrädare Iphone 4S och en av sina absolut största konkurrenter, Samsung Galaxy S III 4G.

Följ med i vår djupa videoförhandstitt där vi tittar närmare på allt från den nya designen, telefonens uppgraderade skärm och även hur Iphone 5 klarar sig utan sitt svenska 4G-stöd.

OBS! Videonklippet är uppdaterat med information om Turbo 3G-hastigheterna i Iphone 5. Vi har i fortsatta tester fått betydligt bättre resultat och ber få återkomma med en närmare analys i den fullskaliga recensionen. Men vi kan konstatera att de testresultat vi fick under våra initiala tester, om än konsekventa, inte verkar återspegla telefonens riktiga hastighet. Vi har nått mellan 10-20 megabit per sekund i flera testtillfällen efter videons publicering.


Subscribe
Notifiera vid
9 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
anonymous2000
anonymous2000
11 Årtal sedan

Hej Anton. När kommer S3 4G i butiker? Du vill inte sälja den du sitter med? 😉

Tobias Grahn
Tobias Grahn
11 Årtal sedan

Jag är väldigt nyfiken på vad det ger för latency skillnader och inte bara mbit för det börjar bli ointressant. Något som inte nämns allt för mycket är om jag inte förstått fel lte på 800mhz gynnar oss som bor på landsbygden då det täcker större område. Detta kommer “aldrig” iphone 5 klara. Så även om den får 4g så kommer den inte ha lika bra 4g täckning utanför storstäderna eller har jag fel?

Blaxxor
11 Årtal sedan

Intressant sammanfattning även om man självklart har bra koll redan 😀

Tack !

d1anny2
11 Årtal sedan

Intressant.

[url]http://www.theverge.com/2012/9/21/3363238/iphone-5-review[/url]

Zee
Zee
11 Årtal sedan

Kan ni på Nordichardware bekräfta att det sitter en Exynos 4412 med 2 gig RAM i S3 LTE?

Zee
Zee
11 Årtal sedan

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Zee”]Kan ni på Nordichardware bekräfta att det sitter en Exynos 4412 med 2 gig RAM i S3 LTE?[/quote]
Ja det kan vi. I alla fall i det exemplar vi fått. :)[/quote]

Tack! 🙂