Iphone 8 ska fira av Apples 10-årsjubileum för Iphone och när nu detaljer om telefonens design och pris läcker ut verkar det onekligen bli något extra.

Ryktesmaskinen går varm om Apples kommande smartphonelanseringar i höst och de senaste uppgifterna gör gällande att inte mindre än tre olika modeller av Iphone ska lanseras. Förutom Iphone 7 och Iphone 7S ska Apple jobba febrilt på sitt riktiga stjärnskott Iphone 8. I en rapport från Forbes presenteras nu renderade bilder av flaggskeppet som skapats efter mått och designuppgifter från skaltillverkare i Kina. Telefonens design andas fortfarande Iphone men har med en närmast heltäckande skärm ett formspråk som påminner om Galaxy S8 och LG G6.

Heltäckande OLED-skärm

Enligt Forbes ska Iphone 8 komma med en 5,8 tum stor OLED-skärm med minimala skärmkanter på runt 4 millimeter. Det ska med andra ord inte vara en omslutande skärm som på Galaxy S8 men samtidigt täcka större delen av telefonens framsida, även på kortsidorna. Andra nyheter i designspråket är en betydligt större powerknapp på långsidan, en hörlur med högtalarfunktion för att skapa stereoljud samt att hemknappen integrerats i själva skärmen.

Prislapp en bra bit över 10 000 kronor

Apple sägs även utvecklat teknik för att baka in Touch ID-funktionalitet i skärmen. Du ska med andra ord kunna använda skärmen, en del av den, för att läsa av ditt fingeravtryck. Det är samtidigt lite oklart hur väl man lyckats med denna implementering ännu. Tillsammans med en dyrare OLED-skärm och ett nytt L-format batteri ska Apples skapelse bli en extra påkostad sådan. Något som enligt Forbes ska resultera i ett rekordhögt instegspris för Iphone. Uppgifter till tidningen talar om ett pris som startar vid 1 100 – 1 200 dollar, motsvarande ungefär 11 000 – 12 000 svenska kronor med moms och påslag.

Skulle prisuppgifterna stämma gör det Iphone 8 till den första Iphone med ett pris som startar norr om 10 000 kronor, detta för instegsmodellen med 128 gigabyte lagring. Med tanke på att dagens Iphone 7 Plus 128GB, som får en uppföljare samtidigt, startar vid knappt 10 000 kronor låter det inte som en helt orimlig prissättning.

Varken design eller priser är bekräftade av Apple men ihärdiga rykten pekar mot att Iphone 8 inte bara blir något utöver det vanliga designmässigt utan även sett till pris.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
MSd
MSd
6 Årtal sedan

Runda display-hörn? Ja det vore väl en dröm … Hoppas på det!