Vi har testat väldens största och ett av världens snabbaste USB-minnen: Kingston DT Ultimate GT 2TB och Workspace 128GB.

USB-minnen finns i alla former, storlekar och prisklasser. För de allra flesta är USB-minnen en liten “pinne” som man antigen har i nyckelknippan eller som man får på en mässa eller något i den stilen. I dagsläget har behovet av USB-minnen, som ett fysiskt medium, försvunnit en aning på grund av att nästan all information skickas över internet via mail, FTP eller liknande. Det händer dock att man hamnar i en situation där man önskar att man haft ett USB-minne tillgängligt.

När behövs ett rymligt USB-minne?

Undertecknad har ett USB-minne i nyckelknippan som är bootbart med Windows PE. Detta för att kunna göra felsökning hos vänner eller på jobbet. På det minnet finns också en hel del “bra att ha” som exempelvis ett stort antal drivrutiner för nätverkskort. För det händer ibland att man just installerat om en dator och sedan kan man inte installera något från internet eftersom det saknas drivrutiner för nätverkskortet.

Så USB-minnen är bra att ha även om deras funktion har minskat under de senaste åren. Förutom att vi gör saker över internet har USB-minnen också fortsatt vara hopplöst långsamma. Kapaciteten har ökat men prestandan har mer eller mindre varit konstant under de senaste 5 åren. Frågan är då, är USB-minnets dagar räknade? Vi på Nordichardware tror att USB-minnet fortfarande har sin plats men då för specifika ändamål. Och av just den anledningen har vi tittat närmare på två USB-minnen från Kingston och deras Datatraveler-serie.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments