Kingston är en av många minnestillverkare som börjar röra sig från DRAM-marknaden för att istället satsa på SSD-enheter. Företaget säger nu att lägre NAND-priser kommer se till att fler konsumenter anpassar sig till SSD-enheter under andra halvan av 2012

Det som gör SSD-enheter dyra idag är priserna på NAND-minnet som används, men lägre priser i samband med dålig tillgång på hårddiskar ska se till att fler anpassar sig till SSD. Det här tror i alla fall Kingston som allt mer börjar röra sig ifrån den allt mer tuffare DRAM-marknaden där tillverkare knappt har tillräckligt med marginaler för att gå runt. Problemet till att många inte vill köpa en SSD är just priset.

Sedan översvämningarna i Thailand råder en global brist på hårddiskar, någonting som fått priserna att skjuta i höjden. Men en positiv bieffekt i katastrofen är att SSD-marknaden väntas blomstra. Kingston säger att under tredje kvartalet nästa år väntas priserna på hårddiskar och SSD-enheter nå den brytpunkt, för att få konsumenter och företag att köpa dem. Man räknar med att genomsnittspriset på 1 GB NAND ska ligga på cirka en dollar, och ska vi tro på Seagate kommer inte hårddiskmarknaden att kunna hämta sig förrän tidigast 2013.

De lägre priserna kommer i samband med att allt fler tillverkare av NAND kommer gå över till 19nm och mer avancerade tillverkningsprocesser. Kingston väntar sig att speciellt företag kommer börja titta mer på SSD:er, inom de områdena där hög lagringskapacitet inte är ett krav. Vi hoppas att Kingston har rätt i sin analys av marknaden och att SSD-enheter fortsätter att bli billigare under nästa år.

Källa: Digitimes

Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Bogey
12 Årtal sedan

Anar en komplott…
Vart det Kingston som översvämmade Thailand och hdiskfabrikerna ? 😮

Tar på mig foliehatten och nej…jag är inte seriös nu.

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Ja när man kan få 128GB för max 1000 kronor kan jag vara intresserad.

Kommer ihåg när jag läste detta på Anandtech. Jag citerar:

[b]”The new drive uses 25nm IMFT Flash, which means we should get roughly twice the capacity at the same price”[/b]

Detta är om Intels SSD enheter. Men vad hände med detta? Visst är vi nere på 25nm diskar nu men inte till samma pris som innan?

Källa: http://www.anandtech.com/show/3965/intels-3rd-generation-x25m-ssd-specs-revealed

Tempel
12 Årtal sedan

SB, vill ju inte vara taskig men det är dags att bli intresserad…

000010 6101343 Fraktfritt Sweclockers vid köp över 500kr 1 0.00 0.00
000020 9960164 Corsair SSD Force 3 Series 120GB Max 1st per hushåll 1 799.20 799.20
Lite moms på det 199.80 summa 999.00

http://www.inet.se/kampanj/arets-datorbutik

Just den är tyvärr slut nu då 🙁