Jag köpte för ett antal år sedan ett Logitech MX3100 paket som bestod av den trådlösa musen MX1000 och tangentbordet MX3000. Det senare lades åt sidan efter några år, men musen har varit min trogne följeslagare i över ett halvt decennium.{jcomments on}

En stor del i att jag köpte just detta paket när det begav sig var för att jag uppskattade den trådlösa frihet både mus och tangentbord gav mig. Men de tangentbord som kommit efter MX3000 har alla varit kabelförsedda, kanske mest på grund av att de flesta vettiga modeller jag hittat varit med just kabel. 

Min kära MX1000 mus har dock hållt sig kvar och om ni inte förstått det redan är detta ett av de bästa köpen undertecknad gjort genom åren. Mer valuta för pengarna får man leta efter, men alla sagor har sitt slut och så även min MX-mus (pun intended).

Logitech har bra kvalité på sina grejer men efter närmare 6 års daglig användning börjar musen visa sina skavanker, knapparna fungerar inte i alla lägen och att få kontakt i laddningsstationen när man släcker ner burken för natten är det jobbigaste projektet på hela dagen.

Sagt och gjort, jakten på en ny mus gick igång och tanken var givetvis att hitta en ny trådlös mus, men mitt i alltihop började jag prata med den svenska mustillverkaren Mionix som tyckte att jag skulle prova deras nya Naos 3200 modell, en trådad mus som med ergonomisk design och gaminginriktning som borde kunna uppfylla mina kriterier. Någon dag senare satt den nya gnagaren på skrivbordet bredvid min i jämförelse slitna råtta.

ny.gammal

Efter en dags invänjning började jag verkligen uppskatta Naos lätthet (99g mot 150g MX1000) och välfungerande knappar. Nu några arbetsdagar och ett par tajta Starcraft II-matcher senare känns Mionix mus helt klart som en värdig efterträdare till min MX1000. För den mer inbitne gamern skulle nog skillnaden varit som natt och dag, men för en casual gamer som mig själv är just spelprestandan inte det viktigaste, men något jag såhär i efterhand kan uppskatta. Behöver all hjälp jag kan få för att inte halka längre ner på SC2-laddern..

Men om vi ska återgå till diskussionen om kabel eller trådlöst, jag var lite orolig att en fast kabel skulle inkräkta på min rörelsefrihet med musen, men efter ett par dagars användning kan jag ärligt säga att jag inte en enda gång reflekterat över att min mus numera har en kabel i nosen.

Min minimalistiska sida uppskattar, och till viss del trånar, fortfarande efter en trådlös mus av 2010 års snitt, det har ju faktiskt hänt en del sedan MX1000 lanserades 2004. Men med ett allt annat än städat skrivbord och Mionix pigga Naos 3200 känner jag inte att det idag finns något större behov av att ge sig på en ny trådlös modell. Bygger man en vardagsrumsdator eller håller bättre ordning på skrivbordet kan jag nog börja se efter andra alternativ, men än så länge är jag oväntat oberörd av att ha utökat mitt kabeltrassel med ytterligare en medlem.

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Mean MachineTwelveAnton KarmehedUlf WidlundMartin L Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Martin L
Gäst
Martin L

Isch isch, kablar är fula och ivägen! Jag förstår inte hur du står ut med en mus med sladd – jag blev tokig innan vi fick trådlösa på jobbet.

Ulf Widlund
Gäst
Ulf Widlund

Har funderat lite på ny mus. Tycker min MX518 är lite för stor (framför allt för hög) för min inte så stora hand. Hur är Naos 3000 i det avseendet? Bra för stor eller liten hand?

Twelve
Gäst
Twelve

Microsoft intellimouse explorer 3.0 är överlägset den skönaste och bäst presterande musen jag har ägt.

Jag har haft MX1000 Razor copperhead osv men microsoft musen är guld värd.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

"Behöver all hjälp jag kan få för att inte halka längre ner på SC2-laddern…"

Då kanske herrn ska skaffa en mus som totalt förbjuder honom att spela SC2 alls? Eller vad sägs om ett Dinovo Edge och köra med inbyggda touchpaden? 😀

Har själv en G5 v2 jag fick för några år sedan, gillar den skarpt. Har dessutom petat den full med de tyngsta vikterna, tunga möss ger bättre känsla i mina klumpiga nävar.