LG har nu lanserat en ny 3D-skärm på PC-marknaden och deras DM50D modell skiljer sig en del från de flesta konkurrenterna. LG har nämligen lånat teknik från sina nya LCD TV-apparater och vidareutvecklat sin passiva 3D-teknik, CINEMA 3D, där man inte behöver använda dyra och flimmrande aktiva slutarglasögon. Allt packat i en stilren och slimmad design.

LG DM50D är än så länge mest ett namn på ett papper då LG i sitt pressmeddelande inte delgett några närmare specifikationer kring den nya skärmen. Vi vet inte vilken storlek man valt på panelen eller några mer detaljer än att skärmen har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixla, stödjer den nya CINEMA 3D-tekniken och ska erbjuda riktigt rejäl ljusstyrka, dubbelt mot tradiotionella 3D-skärmar enligt LG.  Man nämner även en inbyggd digitaltv-mottagare samt surroundhögtalare och HDMI-utgång.

CINEMA 3D ska enligt LG själva ge en flimmerfri 3D-upplevelse, något som är förknippat med den aktiva teknik som ofta används på både TV och PC-marknaden. Detta gör att glasögonen för LG:s skärmar är betydligt billigare ooch bör faktiskt även fungera med de plastglasögon som används på biografer i Sverige. Vilket är lite skillnad mot de 1 000-kronors modeller som krävs för aktiva 3D-skärmar.

CINEMA 3D halverar dock den vertikala upplösningen och tappar alltså en del detaljer i bilden, vad man föredrar i 3D-väg är troligtvis helt personligt men vi ser positivt på att det börjar anlända fler och billigare alternativ även på PC-marknaden.

LG DM50D ska börja säljas i Europa under juli månad, men till vilket pris är ännu oklart.

dm50D

Via: Akihabara News

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Kogster
13 Årtal sedan

om den tar DP och inte är allt för dyr så kanske de införskaffas

johnjensen
13 Årtal sedan

Nja, har redan glasögon (ej “3D reday” men dubbelslipade) och vill inte ha ytterligare ett par över dem, så, Nej tack till 3D.