LG har storsatsat på stereoskopisk 3D-teknik det senaste året och nu har man lyckats bredda användningsområdena för den heta bildtekniken. LG Dual-View använder sig av den passiva 3D-tekniken Cinema 3D som istället för att visa upp två olika bilder för dina ögon – vilket ger 3D – visar upp två helt skilda bilder för spelare som i en avancerad split-screen funktion.

LG har tagit fram Dual-View tekniken tillsammans med Microsoft och inte helt oväntat är det en teknik som till en början kommer att vara tillgänglig endast för vissa produkter. Microsofts spelkonsol Xbox 360 är den enda spelplattform som stödjer tekniken idag och samtidigt krävs det att man använder en 3DTV med LG:s Cinema 3D-teknik. Med andra ord blir det ingen dual-view gaming på plasma-TV i första taget – den passiva Cinema 3D-tekniken fungerar bara på LCD-paneler. Sist men inte minst måste även Xbox 360-spelen vara kompatibla med tekniken.

LG Dual-View kan visa två helt skilda fullskärmsbilder på din TV som med hjälp av två par speciella glasögon visar olika bilder för två spelare samtidigt. Vilket betyder att man bör få dubbelt så stor faktisk bildyta jämfört med när man spelar flera spelare i så kallat “split-screen” läge där bilden helt enkelt delas upp i två, eller flera, delar.

lg3d

En annan tydlig fördel är att man inte kan tjuvkika på sin motspelares bild. De passiva glasögonen är specialanpassade för att bara visa den ena av de två bilderna.

Dual-view kan ses som ett svar på Sonys 24-tums Playstation 3D TV som genom aktiv 3D-teknik stödjer liknande dual-view funktion. LG Dual-view kommer dock finnas tillgänglig på flera olika 3DTV-apparater framöver, där man närmast sägs planera en 47-tum och en 55-tums modell. Prislapparna är tyvärr väl tilltagna på runt 30 000 kronor resp. 40 000 kronor.

Källa: TheTelegraph via Engadget

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments