Det går rätt dåligt för LG på smartphone-marknaden, men idag introducerar dem två helt nya telefoner som ska lägga sig under 2 000 kr. Båda kommer utrustade med det senaste operativsystemet för smartphones från Google, Android 2.3 varav Optimus Pro bjuder på ett QWERTY-tangentbord.

De två nya telefonerna från LG kommer inte att inrikta sig mot den övre klassen smartphones utan siktar mot det lägre segmentet. De båda telefonerna kommer med rätt låga hårdvaruspecifikationer, men väntas däremot bli bland de billigare på marknaden med Google Android.

LG_Optimus_Pro

LG Optimus Pro med QWERT-tangentbord

Optimus Pro kommer med ett QWERTY-trangentbord något som är optimalt för den som ofta skriver SMS, mailar eller använder sin telefon för diverse sociala medier. Optimus Pro kommer med en 2.8″ kapacitiv skärm på 240 x 320, Qualcomm MSM7227 med en 800 MHz ARMv6-processor och Adreno 200-GPU tillsammans med 256 MB RAM. Övriga specifikationer är 150 MB internt lagringsminne, microSD-kortläsare där ett 2GB-kort ingår, 3 megapixel-kamera, 802.11 b/g/n WiFi, FM radio, Bluetooth 3.0, aGPS, HSDPA 3.6 (3G) och ett 1 500 mAh-batteri.

LG_Optimus_Net

LG Optimus Net

Den andra telefonen är Optimus Net kommer med nästan identiska specifikationer som Optimus Pro med vissa ändringar. Den klart största förändringen är avsaknaden av QWERTY, en större skärm på 3.2″ med en upplösning på 320 x 480 och 512 MB RAM. NFC ska vara valfritt på telefonen, då troligtvis med ett högre pris.

LG Optimus Pro kommer med företagets egna användargränssnitt Optimus UI 1.5, medan Optimus Net får Optimus UI 2.0. Båda telefonerna kommer dessutom med Android 2.3, något som är rätt spännande då LG Optimus 2X och Optimus 3D fortfarande kommer med Android 2.2.

Båda telefonerna ska börja skeppas i Europa och väntas finnas tillgänglig i 30 länder innan sommarens slut. Några officiella prisuppgifter finns inte tillhanda men Optimus Pro ska kosta €179, i runda slängar 1 800 kr medan det ännu saknas några uppgifter om Optimus Net.

Källa: TCMagazine

Subscribe
Notifiera vid
6 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

Jäklar i min låda, vilket fult tangentbord. Gillar dock fysiska tangentbord före touchskärmar alla dagar i veckan.

Anton Karmehed
Admin
13 Årtal sedan

Jag är faktiskt lite intresserad av att testa en smartphone med fysiskt QWERTY, men då ska det vara slide out så man ändå har den gosiga skärmen att arbeta med. Får se om det dyker upp någon modell som är värd ens intresse. Samsung verkar ha en USA-modell på G i alla fall med Galaxy S II anor.
LG Optimus Pro skulle kunna vara aktuell för sambon dock.

Mean Machine
Mean Machine
13 Årtal sedan

Nokia N8. 😀

EDIT: D’oh, E7 tänkte jag på, ju.

murak
13 Årtal sedan

Skulle inte LG visa en Meego-lur snart?

murak
13 Årtal sedan

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”murak”]Skulle inte LG visa en Meego-lur snart?[/quote]Syftar du på den här nyheten? https://www.nordichardware.se/nyheter/442-smartphones/43047-lg-demonstrerar-flera-meego-produkter-i-slutet-av-naesta-manad.html Det verkar mer ha vart ett lokalt pressevent eller något man höll tillsammans med sina närmaste partners. Men det ska definitivt bli intressant när/om de kommer för MeeGo har riktigt stor potential. Jag föredrar nog MeeGos gränssnitt före Android 3.0 på surfplattor faktiskt, har dock inte testat hur MeeGo är på en telefon.[/quote] Jo det var den jag syftade på, får se om det blir nått kommersiellt av det alltså.. Jag håller med om att Meego verkar ha stor potential och jag har fortfarande inte… Läs hela »