Logitech G933 är en efterlängtad uppföljare till Logitechs populära trådlösa gamingheadset G930. Uppföljaren utlovas vara förbättrad på alla punkter, med bättre batteritid, räckvidd, element och komfort. Vi sätter det genast på prov i vårt testlabb!
Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största headsetjämförelse, och det med ett nytt headset från Logitech. För de som vill lära sig mer om headset, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska Headsetguiden där nu även Logitechs senaste headset finns representerade. Här nedan följer samtidigt en summering av vårt tillskott i guiden.
Logitech G933
Logitech lanserade G930 för mer än fem år sedan och idag har vi äntligen uppföljaren till den fortfarande populära modellen. Företaget ska ha lagt mycket vikt på att göra G933 till en värdig uppföljare och berättar att man omarbetat det från grunden med helt nya element, förbättrad komfort, bättre battertid, längre räckvidd, och ytterligare förbättringar på mer eller mindre alla punkter.
Det första vi kan konstatera är att trots sitt något stora yttre är det förvånansvärt lätt, detta tack vare att mer eller mindre alla delar består av plast som bidrar till en lättviktig konstruktion. Som vanligt när det gäller plast finns det både bra och dålig sådan, Logitech har som tur är lyckats skapa en gedigen konstruktion som känns bra i handen. Vi hade dock önskat oss lite fler av de känsliga delarna i metall, då det uppstår lite knarrande när man vrider på konstruktionen. Man har även gått ifrån att använda sig av fuskläder till något Logitech kallar för sportnätsmaterial, detta materialet andas ska göra så att det inte blir varmt vid längre tids användande samtidigt som det går att tvätta med en fuktig trasa, detta är mycket välkommet. Stoppningen är mjuk och följsam, detta i samband med deras sportnätsmaterial gör det G933 till ett riktigt bekvämt headset.
Funktionsmässigt är G933 bestyckat till tänderna med knappar, alla placerade på den vänstra kåpan. Överst finns det ett enkelt reglage för att starta och stänga av ditt headset vid behov. De tre knapparna i mitten är macroknappar som du kan programmera för olika funktioner, standardinställningen är equalizerbyte, surroundljudsinställningar och belysningsändringar. Den sista knappen som är placerad längst ner är till för att stänga av och starta mikrofonen. Hjulet under knapparna är ett enkelt volymreglage för att höja och sänka volymen. På undersidan av kåpan finns det en laddport och anslutning för den fyrpoliga 3,5 millimeterskontakten.
För den som gillar belysning finns det gom om inställningsmöjligheter, båda kåporna har dubbla LED-lampor för att fylla en rand på baksidan samt G-loggan på sidan. Urvalet av färger är hela 16,8 miljoner variationer med olia typer av animationer, vill du spara batteri och klämma ut ytterligare 3 – 4 timmar till ur batteritiden så går det att stänga av allt vad belysning heter.
Mikrofon och ljud
Mikrofonen går att gömma undan snyggt i vänstra kåpan när man inte behöver använda den, vilket även stänger av mikrofonen. När mikrofonen är avstängd lyser det svagt rött inuti så du med säkerhet vet att den är avstängd. Tyvärr är mikrofonen kanske G933:s största nackdel, ljudkvalitén är medelmåttig och ger ofta av sig en del bakgrundsbrus.
Ljudbilden är som hos många andra gaminginriktade headset mer fokuserad på basen, men som tur är så dränks inte varken mellanregistret eller diskanten ut. Ljudet är engagerande framförallt med spelande, där explosioner och vinande skott gör sig bra. För musik är ljudet inte detaljerat nog för någon form av finlyssnande, men det är ändå inte syftet med G933. Det virtuella surroundet gör bra ifrån sig och det inbyggda DTS-läget är det bästa simulerade surroundljudet vi hört i något headset, men som vanligt rekommenderar vi att det stängs av vid musiklyssnande och filmtittande.
Sammanfattningsvis upplevs G933 lite som ett passionsprojekt från Logitech, men tyvärr haltar det en del på mikrofonens kvalitet. Allt annat håller dock hög klass, god komfort och bra ljudkvalitet samtidigt som det håller de utsatta värdena för batteritid och räckvidd. Prestandan gör att Logitech G933 Artemis Spectrum är ett bra köp för den som är ute efter ett solitt trådlöst headset men kan tänka sig tumma på mikrofonens prestanda en aning.
“Logitech G933 når en bra bit på vägen till att bli så som ett trådlöst headset ska vara. Ljudet är riktigt bra men något bastungt, men därmed blir det ett engagerande ljud vid spelande och G933 tar fram det bästa ur explosionerna. Batteritiden är mer eller mindre precis på Logitechs utlovade mål, likaså räckvidden på 15 meter. Den utan tvekan svagaste punkten är den något mediokra mikrofonen, något oväntat då Logitech brukar göra bättre ifrån sig än såhär. Det är det enda som gör att G933 hamnar precis efter Astros A50. Sammanfattningsvis får du ett väl avrundat headset som ger dig en riktigt bra trådlös upplevelse för ett vettigt pris, helt enkelt värd vår utmärkelse “Bra Köp”.” – Svenska Headset-guiden 2015-12-01
Lägstapris på prisjakt.se: Product price
Marknadsanalys och uppdateringar i Svenska Headsetguiden
Logitech G933 sveper in och kniper utmärkelsen “Bra Köp” från Creative ZxR, på grund av en bättre mer kvalitativ helhetsupplevelse. Priset ligger på ungefär samma nivå men ljudet och kvalitén är klart bättre.
Läs mer i Svenska headsetguiden
Du kan läsa hela vårt test i detalj, komplett med mikrofonmätningar, prisjämförelser och specifikationer i Svenska headsetguiden. Här hittar du även tips och trix för dig som vill veta mer inför ditt headsetköp. Vill du ta dig direkt till headsetguidens sammanfattning och utmärkelser så hittar du det här.
Håll utkik på Nordichardware framöver efter ännu fler tester och uppdateringar!
Jag är väldigt nöjd med mitt köp av dessa, bytte från ett par Steelseries H Wireless.
Det jag kan säga är att surround funkar och låter mycket bättre, high och mid otroligt kliv från Steelseries H Wireless.
Jag tycker inte att basen är överväldigande mer att den lyfts fram å dundrar på då det behövs. Equalizern i mjukvaran är väldigt bra med 10band, vilket get möjligheten att ställa in kurvan efter personlig smak. Det finns även helt okej “presets” att välja på.