Louis Rossmann är känd för att inte hålla tillbaka när han pratar om problem han bryr sig om. I sin senaste video går han efter Apple och vad Rossmann kallar en propagandavideo företaget gjort tillsammans med Maques Brownlee a.k.a MKBHD.

Hållbarhet och reparerbarhet har varit ett hett ämne inom teknikvärlden i många år. Dock har det tagit en sjuhelvetes tid för tillverkare att faktiskt göra något åt sina omåttligt värdelösa designer som försvårat reparationer på trasiga enheter. Det är i alla fall vad vissa tillverkare vill få en att tro.

I sin senaste video går Louis Rossmann som är en tvättäkta kämpe för Right to Repair igenom Apples senaste dokument där företaget ljuger om hur mycket de bryr sig om hållbarhet. Han går även igenom en intervju de gjorde tillsammans med Marques Brownlee även känd som MKBHD.

Rossmanns video är full av tekniska termer och diagram som kan ge icke-insatta mardrömmar. Dock är det inte bara överteknisk jargong och videon är mycket värd att se. Även om man inte förstår alla tekniska termer flankeras dessa av enkla förklaringar av vad det är han stör sig på i Apples senaste greenwashing-kampanj.

Det är en 40 minuter lång video så du behöver åsidosätta lite tid för att ta dig igenom hela grejen. Är man inte intresserad av diagram och skärmdumpar från Apples dokument som Rossmann ändå beskriver i ord kan man helt enkelt se videon som ett podcast-avsnitt då det ändå är något av en talking head video.