Intels kommande laptop-processor Cora Ultra 7 268V har nu skådats flera gånger i databasen för testsviten Geekbench där den visar goda resultat. Dock har den inte mycket att komma med jämfört med andra enheter på marknaden.

Prestanda jämfört med energieffektivitet och batteritid är något laptopägare måste tänka på konstant. Detta blir ännu mer tydligen när vi kollar på Intels kommande Lunar Lake-processorer. Cora Ultra 7 268V är den enhet som lägger sig längst upp i näringskedjan för Lunar Lake och den lyckas klå Cora Ultra 9 185H med 20 procent när det kommer till enkärnig prestanda i Geekbench. Dock hamnar den 20 procent bakom i det flerkärniga testet och AMD:s Strix Point ser ut att klå enheten på båda punkter.

Här är det dock viktigt att poängtera att Core Ultra 7 268V endast har ett TDP-värde på upp till 30 W. Core Ultra 9 185H och AMD Strix Point kan sträcka sig hela vägen upp till 54 W.

Lunar Lake ser alltså ut att kunna bli riktigt trevliga processorer för bärbara datorer. Däremot kommer TDP-värdet med sina restriktioner på prestandan. Detta är dock inte nödvändigtvis processorer som kommer sitta i svullna, tunga klumpar till gaminglaptops först och främst. Intels Lunar Lake-serie förväntas lanseras under september månad. Således behöver vi inte vänta väldigt länge för att se exakt vad tillverkare kommer skapa med de nya processorerna som grund.