Under den så kallade Mech Con 2016 mässan så visades Mechwarrior 5 – Mercenaries upp. Den första enspelarupplevelsen i serien på nästan 15 år.

Det är snart 15 år sedan vi såg ett Mechwarrior-spel i klassisk tappning. Nu har Piranha Bytes annonserat att man arbetar på Mechwarrior 5 – Mercenaries. Drivet av Unreal Engine 4 och utvecklat av ett eget team från Piranha Bytes så siktar man på en lansering år 2018.

Länge har det frågats om en uppföljare i den klassiska robotkrigförings-serien. De senaste åren har mech-sugna fått hålla sig till Mechwarrior Online eller andra spelserier. Mechwarrior Online är ett gratis onlinespel som följer i samma anda som den välkända spelserien från förr. Men många har klagat på att spelet inte riktigt lever upp till seriens standard.

572876643_preview_mwo-screenshot-10

Mechwarrior 5 – Mercenaries visar en stark grund i tidig alpha-video

Den video från spelet som vi fått se nu visar hur spelet ser ut just nu. I tidigt alpha-stadie är det allt annat än polerat, men ser ändå lovande ut. Mercenaries utspelar sig år 3015 och spelaren antar rollen som en legosoldat i det som i spelserien kallas för Third Succession War.

Kampanjen ska låta spelaren göra många egna val som alla ska ändra spelupplevelsen och handlingen på ett eller annat sätt. Förhoppningsvis får vi även se goda möjligheter att bygga om de robotar som vi trivs bäst med. Samt en tokig mängd action, självfallet.

Spelet utvecklas som tidigare nämnt av ett fristående utvecklingsteam inom Piranha Bytes. Vilket betyder att utvecklingen av Mechwarrior 5 inte kommer att dra fokus från Mechwarrior Online som nu är inne på sitt femte år och har en hel del nya grejer på gång.

2018 är en ganska lång väg bort. Men den som väntar på något gott!

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments