Mer 8K till folket när Sharp visar upp sin 70-tums HDR-TV

En högupplöst bjässe med djup svärta

2

Sharp menar allvar med 8K och visar upp sin 70-tums modell med stöd för HDR som snart lanseras för slutkonsumenter. Först ut Japan men snart i Europa.

TV-tillverkaren Sharp blir först ut med 8K-TV för slutkonsumenter och det med en apparat på 70-tum med stöd för HDR. Vi stannar givetvis till hos tillverkaren på IFA 2017 för att ta en närmare titt på den fantastiska bilden och få veta vad det kostar att vara först.

I dagsläget krävs det fyra stycken HDMI 2.0-kablar för att kunna spela upp 8K-material på Sharps modell och det säger en hel del om att det både är dags för ett nytt gränssnitt men även vilken kraft som krävs för att kunna rendera det här materialet.

Utbudet av material är ytterst begränsat

Det kommer kanske inte som någon chock men det är ändå högst relevant att nämna att utbudet av 8K-material idag är väldigt litet som alltid i övergångar i ny teknik. Ingen av de mest populära streamingtjänsterna kan idag erbjuda så högupplöst video men någon måste såklart bära fanan och i det här fallet blir det Sharp som är först ut med 8K-TV till folket.

Men det är inte bara negativt. Sharp har packat den nya 8K-apparaten med avancerade skalningskretsar som kommer kunna skala upp 4K-material till en krispigare upplevelse jämfört med en 4K-tv, något som får ses som en riktigt bra funktion.

Sharps 8K-apparat kommer i slutet av året i Japan och senare under andra kvartalet 2018 får vi i Europa möjlighet att köpa denna högupplösta pjäs. Riktpriset tros landa på cirka 100 000 kronor så det är bara att börja spara.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Thomaseron
6 Årtal sedan

Mycket pengar, men billigare än vad jag trodde! 😮

6 Årtal sedan
Reply to  Thomaseron

Jepp! Med tanke på att 50-tums plasma (som sörplade 400W!) kostade vad jag kan minnas typ 80 lax runt 2005 (i den dagens penningvärde!), och det var inte ens 720P HD-upplösning på de enheterna, än mindre full-HD 1080P…

8k i 70 tum, plus HDR, för jämförelsevis bara “lite” mer pengar – rena kapet, juh! 😀