Det har varit många spekulationer kring att Microsoft ska visa upp sin nästa konsol på E3 i år, för att kontra Nintendo Wii U. Även om de inte kan lansera konsolen samtidigt, hade de kunnat skapa hype och få konsumenter att vänta på nästa stora grej men nu dementerar Microsoft detta.

Microsoft håller sig till sin attityd om inga kommentarer, men i ett mail från deras PR-ansvarige, David Dennis dementeras ryktena om ett tillkännagivande på spelmässan E3.

“No new console will be shown at the L.A. show or anytime soon.” Dennis tillade, “While we appreciate all of the interest in our long-range plans for the future, we can confirm that there will be no talk of new Xbox hardware at E3 or anytime soon.”

Det här krossar ryktena om ett tillkännagivande på E3 om deras Xbox 720/Xbox Next som tros ska gå under kodnamnet “Durango”. Microsoft fokuserar just nu på att bygga upp ett kraftfullare momentum på Halo 4, Forza Horizon och fortsatt marknadsföring av Kinect med nya speltitlar. Vi kan alltså vänta oss att E3-mässan återigen inte kommer handla om så mycket annat än Kinect från Microsofts läger.

Ser Microsoft ingen anledning att skynda med nästa spelkonsol?

Samtidigt så förvånas analytiker av uttalandet, och säger att det låter som att Microsoft vill sänka förväntningarna inför E3 då de tror sig ha tillräckligt mycket på gång och att försäljningen av spel till Xbox 360 fortsatt är bra. Att Sony ännu håller locket på om ett PlayStation 4, och att Wii U inte väntas trumfa vare sig Xbox 360 eller PlayStation 3 med stora marginaler kan helt enkelt göra att Microsoft inte känner något behov av att skynda på nästa generations spelkonsol.

Lanseringsdatumet ryktas fortfarande ske under 2013, och spelutvecklare har sagt att de börjat få tillgång till hårdvaran redan nu, någonting som styrker dessa uppgifter. Men det låter som att Microsoft tänker ta sin tid och lansera nästa generation endast när de känner att de måste.

Källa: Fudzilla


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Muuuuuuuuuu sa kossan. 😛 De fortsätter antagligen att mjölka på Kinect och femtielva uppföljare till nuvarande spel.

Microsoft har övergett oss hardcore spelare.

voleyro
12 Årtal sedan

Ingen fara, skadar inte att vänta. Får nöja mig med Diablo 3 + Wii U till dess.