Det ser ut som att Microsofts planer inte ser riktigt ut vad vi först trott, i alla fall om vi ska tro på de senaste uppgifterna. Microsoft ska arbeta på inget mindre än två nya Xbox, den ena blir ett billigare alternativ som gör entré 2013, medan den andra kommer senare?

En användare på Reddit vid namn “MS Nerd” som har en historia bakom sig att läcka material om Microsofts kommande produkter, har nu skrivit om vad som sägs vara en ännu okända Xbox-modell. Den nya Xbox-enheten ska kommer sent under 2013, och är inte alls vad vi väntat oss då det ska vara en budgetkonsol. Den nya spelkonsolen ska vara gjord för Arkad-liknande spel och ett fokus på Kinect, där den ska stödja alla dagens och kommande speltitlar som använder tekniken. Den nya konsolen ska vara ARM-baserad och enbart konsolen siktar Microsoft på ska konkurrera i pris med Apple TV, som i dagsläget kostar

.

Nya Xbox billigaste spelkonsolen på marknaden hittills?

Att den stödjer Arkad-liknande spel och att Microsoft gör en storsatsning med Windows Store i Windows 8, som även det stödjer ARM-arkitekturen låter som att det är allt annat än ett sammanträffande. Med Microsofts nya fokus på ett enat ekosystem i åtanke, är det även troligt att den billigare spelkonsolen kommer med djup integration av Windows Phone. Att den har någon form av Windows 8 integration, eller rentutav bygger på Windows 8 och dess Metro-gränssnitt finner vi inte heller otroligt. Med tanke på det låga priset Microsoft riktar in sig på, är det också troligt att den helt kommer saknar optisk läsare.

Xbox 360 sanna ersättare kommer senare 2014?

Någon gång därefter – alltså efter slutet av 2013 väntas ersättaren till Xbox 360 anlända. Detaljerna om denna konsol ska vara tunna även internt. Men den kommer stödja allt som den billigare varianten har stöd för, men även rikta in sig på den målgrupp gamers Xbox 360 har idag. Efter lanseringen av denna konsol, ska Kinect någon gång under 2015 också få sin första uppgradering.

Även om “MS Nerd” sedan tidigare gjort sig känd för att läcka information om Microsoft som varit korrekta, ber vi våra läsare att ta dessa uppgifter med en stor nypa salt. Men om det stämmer, låter det som att Microsoft vill åt en allt större marknad än tidigare och vara tillräckligt billig för att hitta in i alla hem? Att det skulle bli en så pass billig konsol skulle även förklara ryktena om att nästa Xbox inte kommer med optisk läsare – vilket skulle stämma även om det inte gäller Xbox 360:s sanna ersättare.

Källa: Reddit via BGR


Relaterade nyheter:

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Farrisen
12 Årtal sedan

[imgcomment image[/img]

Swedish Berserk
12 Årtal sedan

Farrisens inlägg visar precis hur jag känner över detta.

Andreas G
12 Årtal sedan

Låter faktiskt ganska rimligt.

En “Ipad-dödare” och sen en lite mer “seriös konsol” och spelen fungerar på båda.

Private Pyle
Private Pyle
12 Årtal sedan

Snacka om att skjuta sig i foten, Nintendo släpper sin nya konsol 2012 och vem vet kanske Sony släpper sin samma år? Microsoft kommer hamna på efterkälken och förlora spel-exklusiviteter, konsumenterna vill ha nya konsoler.